Srebrenka Golić u posjeti Palama

  • 13.10.2020. 18:53

Dom zdravlja na Palama će biti energetski saniran u narednom periodu, a kada projekat bude završen, uštede će biti velike kako u zimskom tako i u ljetnom periodu - poručila je Srebrenka Golić, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske prilikom posjete ovoj opštini. Nakon energetskog pregleda, ministarstvo je odlučilo da sanira Dom zdravlja, objasnila je ministarka.

"Ovaj projekat koji se danas radi, i realizuje, na utopljavanju objekta Doma zdravlja, iznosi preko 650.000 KM, znači to je ono što Vlada Republike Srpske i naše ministarstvo implementira, ulaže u opštinu Pale", kaže Srebrenka Golić, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske.

Troškovi grijanja će biti smanjeni, a i pacijentima i osoblju će biti udobnije nego do sada, kažu u lokalnom Domu zdravlja. Načelnik Pala se zahvaljuje za podršci od samog početka, kada su konkurisali za projekt energetske efikasnosti, i poručuje da ima još objekata za utopljavanje.

"Ono što ćemo nastojati u budućnosti, već iduće godine će sigurno biti osnovna škola u Mokrom koja isto ima potrebu, i gdje god možemo da uštedimo novac - to treba da uradimo", kaže Boško Jugović, načelnik Opštine Pale.

"Zaista se radi o jednom respektabilnom projektu, projektu koji je nasušno bio potreban ovom Domu zdravlja, i mislim da je došao u pravo vrijeme. Dakle, objekat je, vidite i sami, bio u jako erozivnom stanju s vana, takav je bio i iznutra. Unutrašnji dio smo riješili, sada to radimo eksterijerno", kaže Ivan Šarac, direktor Doma zdravlja Pale.

Vlada Republike Srpske je do sada uložila više od 150 miliona maraka u opštinu Pale, računajući i investicije na Jahorini - ali tu ne planira da stane. Ministarka Golić je podsjetila koliko je važna sinergija republičkih i lokalnih vlasti u razvoju, i poručila da će Pale i u budućnosti imati podršku Vlade.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.