Gradonačelnik Zvornika

Stevanović: U projekte iz oblasti populacione politike uloženo više od 10 miliona KM

  • 24.09.2020. 15:55

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je danas da je ova lokalna zajednica u proteklih 10 godina uložila više od 10 miliona KM u projekte iz oblasti populacione politike, a jedan od njih je i rekonstrukcija košarkaškog terena pored Osnovne škole "Sveti Sava".

Stevanović, koji je danas sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović obišao ovaj sportski teren, rekao da je njegova rekonstrukcija još jedan znak brige prema najmlađima, kako presjednice Republike, tako i prijatelja preko Drine, odnosno Pokrajinske vlade Vojvodine koji su pomogli u realizaciji ovog projekta.

"Ovo nije prvi projekat, a neće biti ni posljednji. Naravno život i suština jeste briga o našim najmlađim", rekao je Stevanović novinarima u Zvorniku.

On je naglasio da Grad Zvornik godinama vodi populacionu politiku, dodavši da su 2010. godine napravljene neke smjernice koje su u potpunosti ispoštovane.

"Znači, najprije briga o rađanju, pa o porodilištu, obdaništu, osnovnim, srednjim školama, fakultetu, sportskim terenima, dvoranama...Sve to što smo ulagali u posljednjih 10 godina vrijedi više od 10 miliona KM. `Šlag na tortu` je sportski teren za naše najmlađe sugrađane koji će koristiti prije svega đaci gradske osnovne škole", rekao je Stevanović.

On je naveo da je ovo treća po veličini škola u Srpskoj koja svake godine ima skoro identičan broj đaka, a nekih godina i više, na šta su, takođe, ponosni.

Grad Zvornik je sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu Vojvodine rekonstruisao košarkaški teren pored Osnovne škole "Sveti Sava".

Podlogu za košarkaški teren donirao je Pokrajinski sekretarijat, dok je grad Zvornik obezbjedio nove konstrukcije koševa i uradio rasvjetu.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.