"Veterani Republike Srbije" upozoravaju

Vidojević: Vrše se vrlo ozbiljne pripreme za ubistvo Vukotića

  • 30.07.2018. 10:54

Udruženje "Veterani Republike Srbije" upozorili su da se "vrše vrlo ozbiljne pripreme za ubistvo predsjednika `Veterana Republike Srpske` Duška Vukotića koji bi doveo do međusrpskog sukoba u Banjaluci i neizbježne međunarodne intervencije, čime bi bili spriječeni opšti izbori i onemogućena pobjeda Milorada Dodika za prvog ozbiljnog srpskog predstavnika u Sarajevu".

Predsjednik Udruženja "Veterani Republike Srbije" Goran Vidojević izjavio je Srni da informacije iz kredibilnog izvora ovog udruženja u Moskvi govore da je medijska kampanja za pripremu te namjere uveliko u toku. 

On je istakao da je ta kampanja motivisana "procjenom kreatora planiranog međusrpskog sukoba u Banjaluci da se žrtvi Davida Dragičevića, koja uglavnom okuplja pristalice prozapadne orijentacije, pridruži žrtva Duška Vukotića koji se javno deklariše kao vođa patriotskog udruženja proruske orentacije". 

"Time bi navodno trebalo da dođe do neizbežnog sukoba koji bi nužno izazvao međunarodnu intervenciju u Republici Srpskoj i tako bili sprečeni opšti izbori iz kojih svi ozbiljni analitičari vide Dodika kao prvog ozbiljnog srpskog predstavnika u Sarajevu, što bi dovelo do potpunog kočenja procesa ulaska BiH u NATO", rekao je Vidojević. 

On je naglasio da Udruženje zna ko i kako vrši medijsku pripremu i podsjetio da je pokušaj satanizacije Vukotića, koji je i predsjednik međunarodnog saveza "Naslednici pobjede" za Balkan sa sjedištem u Moskvi, počeo već u januaru u neosnovanoj priči o paravojnim formacijama u Srpskoj i navodnom Vukotićevom odvođenju djece iz Srpske na vojnu obuku u ruske vojne kampove. 

"Pri tome nikada nije imenovano nijedno dete niti se javio bilo koji roditelj koji bi potvrdio ovu vrlo opasnu priču", ukazao je Vidojević. 

On je apelovao da sve institucije Srpske ovu informaciju kojom raspolaže Udruženje "Veterani Srbije" shvate vrlo ozbiljno, te javna okupljanja bilo koje vrste, pa čak i planirana okupljanja ratnih veterana, stave pod potpunu institucionalnu kontrolu u skladu sa zakonim, a na osnovu ozbiljnih informacija o planiranom haosu u Banjaluci. 

Upravni odbor Udruženja "Veterani Republike Srbije" će održati konsultacije i utvrditi termin konferencije za novinare na kojoj će javnosti u Srbiji iznijeti informacije kojim raspolaže u vezi sa opasnostima koje prijete Vukotiću i Srpskoj.