Višković: Polovinom decembra prijedlog budžeta pred skupštinom

  • 02.12.2020. 11:25

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Banjaluci da je republički budžet za narednu godinu u pripremi, te da očekuje da njegov prijedlog polovinom decembra bude razmatran na posebnoj sjednici Narodne skupštine Srpske.

Višković je napomenuo da će o budžetu za narednu godinu danas razgovarati i sa socijalnim partnerima i zainteresovanim stranama.

"Budžet će se kretati na nivou ovogodišnjeg, s tim da će biti preraspodjele unutar samih pozicija u budžetu, te će se maksimalno voditi računa o tome da se troškovna strana što više smanji, u smislu da se ne ugrozi funkcionisanje određenih institucija, a da se što više sredstava rasporedi na investicije i Kompenzacioni fond", rekao je Višković novinarima.

On je dodao da je plan da na stavci Kompenzacionog fonda u ovom momentu treba da bude bar 100 miliona KM, jer se odnosi na pomoć realnom i zdravstvenom sektoru.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм