Ministarstvo prosvjete RS

Vlada ranije obezbijedila novac za sanaciju škole u Mišinom Hanu

  • 01.10.2018. 17:04

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske saopštilo je da je Vlada ranije obezbijedila sredstva za obnovu školskog objekta u Mišinom Hanu i da su netačne tvrdnje pojedinih medija da je sanacija uslijedila tek nakon organizovanih protesta roditelja i pojedinaca koji takve situacije koriste za promociju u izbornoj kampanji.

"Vlada Republike Srpske obezbijedila je 31. avgusta 70 hiljada KM iz sredstava klirinškog duga za sanaciju objekta Područnog odjeljenja Mišin Han, koje djeluje u okviru Osnovne škole `Milutin Bojić` Potkozarje", dodaje se u saopštenju. 

Iz Ministarstva podsjećaju da je Osnovna škola "Milutin Bojić" bila obavezna da sprovede proceduru javne nabavke u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH i da je to jedini razlog što sanacija škole nije počela ranije. 

"Sanacija krova izvršena je u avgustu, a tender za zamjenu stolarije objavljen je 4. septembra. Izbor najpovoljnijeg izvođača izvršen je 13. septembra, a žalbeni rok trajao je do 22. septembra. Ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem, firmom `Trgopromeks` iz Mrkonjić Grada škola je potpisala 26. septembra, a sanacija je počela danas", navode iz Ministarstva. 

U saopštenju se dodaje da se, prema informacijama koje je OŠ "Milutin Bojić" dostavila, nastava za 74 učenika u Mišinom Hanu izvodi u učionicama u dijelu škole u kojem nisu oštećeni prozori. 

Područna škola u Mišinom Hanu pretrpjela je veliku štetu usljed nevremena u julu.