"Veterani Republike Srpske"

Vukotić: Srpska iznad svake individualne žrtve

  • 25.07.2018. 13:21

Predsjednik Udruženja "Veterani Republike Srpske" Duško Vukotić poručio je da je Srpska iznad svake individualne žrtve i da to mora da razumije i Davor Dragičević, otac tragično nastradalog Davida Dragičevića iz Banjaluke.

Vukotić je naglasio da je Davor Dragičević svojim tvrdnjama da mu je svejedno da li će se Republika Srpska i dalje zvati Republika Srpska ili BiH potvrdio da su "njegovi svakodnevni scenski nastupi na Trgu Krajine u funkciji napada na institucije Srpske, a samim tim i u funkciji unitarizacije BiH". 

"On to više ne može osporiti. Skandalozna je i njegova izjava da njega ne interesuje spisak od 22.000 saboraca kojima se želi lijepiti etiketa zločinaca i da istovremeno očekuje podršku saboraca za svoju bol", rekao je Vukotić. 

On je dodao da Dragičević, koji tvrdi da sve zna o tragičnom stradanju svog sina, treba da podnese dokaze Tužilaštvu, te istakao da će ga svi podržati u tome. 

"Ovako, ovo što radi je postalo opasno", ocijenio je Vukotić. 

Predsjednik Udruženja "Veterani Srpske" poručio je da će, isti dan kada Dragičević najavljuje veliko okupljanje u Banjaluci mimo zakonskih propisa, Srpski pokret nevladinih asocijacija (SPONA) tražiti da im se odobri okupljanje u skladu sa zakonom. 

"Okupićemo se sa zahtjevom da se Trg Krajine u Banjaluci nazove Trgom Vojske Republike Srpske i da se na tom mjestu izgradi centralni spomenik za sve poginule borce u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu. Simbol Banjaluke, Krajine i Republike Srpske mogu biti samo naši poginuli saborci, a nikako bilo koji pojedinac", zaključio je Vukotić.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.