Zastupnik jedne od porodica ubijenih

Advokat Zora Dobričanin: Dječak ubica nije pokazao kajanje

  • Извор: Б92
  • 20.07.2023. 10:45

Advokat Zora Dobričanin, koja zastupa jednu od porodica ubijenih u masakru u "Ribnikaru" govorila je za TV Prva o detaljima sa ispitivanja dječaka ubice.

"To je jedan utisak koji već treći dan ne prolazi. Ovo je utisak koji nije doživljen do sada", rekla je Dobričanin na samom početku osvrnuvši se na ispitivanje K. K.

Ona je objasnila da su se svi učesnici dogovorili da se detalji sa ispitivanja ne iznose, ipak u medijima se pojavila izjava branioca oca K. K. o tome kako je V. K. obezbijedio oružje na pravi način, da nije sinu od omogućio kontakt sa oružjem i da se dječak ubica kaje.

Dječak ubica opisao kako je dobio želju da ubija: Tvrdi da se jasno sjeća svega, ali nije primijetio krv

Dječak ubica opisao kako je dobio želju da ubija: Tvrdi da se jasno sjeća svega, ali nije primijetio krv

"Nakon te izjave, ja sam zamoljena od mojih poslodavaca da to demantujem", naglasila je Dobričanin za TV Prva.

"Oružje nije bilo obezbjeđeno adekvatno i nije tačno da nije otac prvi omogućio dječaku da rukuje oružjem i da ga nije učio da puca jer je upravo odgovarajući na moja pitanja on to rekao... Gde, kada i ko ga je obučavao", rekla je ona.

Dobričanin je kazala da dečak ubica nije pokazao kajanje zbog počinjenog zločina.

Poznati advokat: Dječak ubica ide kući u jednom slučaju

Poznati advokat: Dječak ubica ide kući u jednom slučaju

"Što se tiče kajanja, on jeste izgovorio neke riječi koje bi mogle da znače kajanje, kada bi uz to išla neka emocija koja je u ovom slučaju izostala. Ne mogu da se otmem utisku koji je taj iskaz ostavio na mene, to je nešto dosad nedoživljeno", rekla je Dobričanin.

"Ostao je utisak zbog kog se osjećam veoma loše. To je strašno. Mi smo svi kao ludi poslije toga", rekla je.

Roditelji su protiv Anketnog odbora

Dobričanin je govorila i o formiranju Anketnog odbora o masovnim ubistvima u Srbiji.

"Sama činjenica da je formiran Anketni odbor je uznemirila sve nas. Mi smo izneli stav da smo protiv tog Anketnog odbora u ovom trenutku, roditelji i punomoćnici", dodala je Dobričanin.

Jeziva saznanja tima vještaka poslije psihološke analize dječaka osumnjičenog za masakr

Jeziva saznanja tima vještaka poslije psihološke analize dječaka osumnjičenog za masakr

"Mogu da vam prenesem utisak mojih klijenata, porodice Božović... Njih svaka rasprava na tu temu u Skupštini dodatno povrijeđuje", zaključila je Dobričanin.

O izjavi Marinike Tepić da "niko nema tapiju na bol" rekla je kratko da to ne treba ni komentarisati i da svi treba sa povedu računa šta izjavljuju jer "svaka riječ gađa direktno u srca roditelja i porodica žrtava".

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)