Савјет безбједности УН

Албанци је силовали и заклали пред мајком: Ко је жена чију је слику Вучић показао

  • Извор: Блиц
  • 22.04.2024. 21:53

Предсједник Србије, Александар Вучић је током сједнице Савјета безбједности показао слику силоване и мучки убијене Марице Мирић, као одговор на оптужбе Вјосе Османи, која је довела жену на сједницу које је, како је тврдила, силовала српска војска.

Предсједник Србије је истакао да су биле бројне жртве српске националности, страдале од Албанаца, те да Србија није обавијештена о саставу делегације Косова на овој сједници.

Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић?

Након повлачења српске војске са Космета, под командом НАТО снага, албански екстремисти те 1999. године су направили страховита разарања и уништења српских насеља и становништва. На удару се, између осталих, нашла и породица Мирић која је била домаћинска и угледна.


Вучић након сједнице у Њујорку: Тражићемо повлачење резолуције о Сребреници

Вучић након сједнице у Њујорку: Тражићемо повлачење резолуције о Сребреници

Имали су једну кћерку, са тешком животном причом, наиме Марица Мирић је била парализована.

Марица је била одличан студент економије из села Бело Поље крај Пећи.

Мајка је бринула о Марици. 1999. године након повлачења српске војске и полиције из ових предјела, она није хтјела да оде одатле.

Пакао је настао оног дана када су у њихову кућу упали припадници ОВК. Болесну Марицу су Албанци пред мајком силовали. Онда су је заклали.

Мајка је успјела некако да се ослободи, дође до Пећке патријаршије и обавијести све о страхоти којој је нажалост свједочила.


И позната инфлуенсерка ухапшена у акцији 'Блек тај 2'

И позната инфлуенсерка ухапшена у акцији 'Блек тај 2'

Пошто у тадашњим ратним околностима није било могуће обавити сахрану у Белом Пољу гдје је бјеснио рат, Амфилохије је Марицу сахранио на гробљу у дворишту Пећке патријаршије.

Вучић одговорио на оптужбе Вјосе Османи

Подсјећамо, Вјоса Османи довела је жене, наводно силоване, на сједницу СБ УН да свједоче о наводним српским злочинима.

Вучић је реаговао на чињеницу да је Османијева довеле са собом жене које не могу бити чланице делегације.

"Довели сте људе који овдје не припадају, не припадају дипломатском кору. Ово је нека врста политичког театра и намјештаљка. Био сам потпуно фокусиран на извјештај Каролине Зијаде, а слушали смо као да се ради о судском процесу за суђење Србима за нешто од прије 25 година. Што нас нисте обавијестили о томе ко ће бити чланови делегације? Зар стварно вјерујете да није било силованих Српкиња. Марица Мирић из Белог Поља са Косова и Метохије која је силована неколико пута, а онда заклана, али то није била тема овог састанка. Сљедећи пут нас бар обавијестите као једне од оснивача УН да ће неки грађани довести више људи како би кривицу сваљивали на другу страну. Овдје смо да разговарамо о извјештају. Чули сте да је Србија приказала иранске дронове… Нико у Србији никада није видио никакав ирански дрон", казао је Вучић.


Сви детаљи велике акције у Сарајеву: 23 ухапшених, подршку пружао и ФБИ

Сви детаљи велике акције у Сарајеву: 23 ухапшених, подршку пружао и ФБИ

Руски представник, Василиј Небензја, је, такође, реаговао, али истиче да га је предсједник Вучић предухитрио.

"Ово је очигледно кршење процедура", казао је Небензја, пише "Блиц".

Након што је Османијева рекла да су те жене и савјетнице у њеном “кабинету”, Небензја је одмах одговорио да “госпођа Османи може да мисли да има неки кабинет, али је у СБ УН присутна као приватно лице”.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:00 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:15 Ноћни програм

    Ноћни програм