Vijetnam

Amerikanac mučio Srpkinju danima, spasavala je srpska ambasada

  • 10.02.2020. 07:48

Žena se obratila fondaciji „Tijana Jurić“ i Ministarstvu spoljnih poslova za pomoć, jer ju je partner držao zaključanu u hotelu i maltretirao je danima.

Državljanka Srbije (35) spasena je iz kandži Amerikanca, koji ju je danima zlostavljao i držao zarobljenu u hotelskoj sobi u gradu Nja Čang u Vijetnamu!

Kako saznajemo, devojku je Amerikanac, koji joj je navodno bio partner, tukao i nije joj dozvoljavao da napusti hotel. Njena agonija trajala je danima, a ona je sve vrijeme pokušavala da se oslobodi i javi nekome šta se dešava.

Pošto više nije mogla da trpi torturu, nekako je smogla snage i uspjela da se javi sestri i ispriča joj za mučenje koje doživljava. Porodica se za pomoć obratila fondaciji „Tijana Jurić“, koja je dalje alarmirala Ministarstvo spoljnih poslova, a zahvaljujući njima, djevojka je spasena i vraćena u Srbiju.

- Djevojku je ozbiljno ugrozio jedan strani državljanin. Kontaktirao sam sa MSP, odnosno lično s ministrom, koji je zaista odmah reagovao i preko konzula u Vijetnamu djevojka je dobila zaštitu od njihovih vlasti - kaže Igor Jurić za Kurir i dodaje:

- Nju je u Srbiji dočekala naša policija, a Odeljenje za borbu protiv visokotehnološkog kriminala je pregledalo i prijeteće poruke koje je djevojka dobila poslije bijega od Amerikanca. Nadam se da će on, u slučaju da dođe u našu zemlju, biti odmah uhapšen.

U akciji spasavanja pomogao je i počasni konzul Srbije u Vijetnamu Dragan Mladenović, koji boravi u Ho Ši Minu.

- On je izuzetno uspješan poslovni čovek i čim je saznao za ovaj slučaj, angažovao se kako bi pomogao našoj državljanki, koja je prošla pravu torturu - kaže izvor.

Тагови:
  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм