Vlasnikškole glume

Apelacioni sud odbio žalbu: Miroslav Aleksić se brani sa slobode

  • Извор: Танјуг
  • 29.03.2022. 15:54

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je odluku kojom je ukinut kućni pritvor vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću.

Aleksić je optužen za silovanje i polno uznemiravnje sedam polaznica njegove škole.

Ovom odlukom odbijena je žalba tužlaštva i rješenje o ukidanju mjere zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor je postalo pravosnažno.

Portparol suda Mirjana Piljić precizirala je za Tanjug da je sud ovu odluku donio imajući u vidu da su prestali razlozi zbog kojih mu je pritvor bio određen, kao i da je 14 mjeseci bio pod najrepresivnijim mjerama za obezbjeđenje njegovog prisustva (pritvor od 16. januara do 10. septembra 2021, pa kući pritvor uz nanogicu do 9. marta ove godine).

Pored toga, sud je imao u vidi protek vremena od izvršenja krivičnog djela, njegovo starije životno doba pa smatra da nema okolnosti koje ukazuju da će djelo ponoviti u krarkom roku ili da će doći do uznemirenja javnosti koje će ugroziti vođenje krivičnog postupka protiv njega, dodala je Piljić.

Tužilaštvo je žalbom tražilo da se rješenje suda preinači i da mu se ponovo odredi kućni pritvor ili da se rješenje ukine i naloži ponovno odlučivanje.

Aleksiću je u toku suđenje po optužnici Višeg javnog tužilaštva u Beogradu kojom se tereti za izvršenje dva produžena krivična djela silovanja, dva krivična djela silovanja, jedno produženo krivično djelo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična djela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam djevojaka.

Održana su dva pretresa tokom kojih je više od šest sati Aleksić iznosio svoju odbranu, a nastaviće i na sljedećem pretresu koji je zakazan za 4. april.

Njega je prva prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo su se optužbama pridružile i druge djevojke.

Тагови:
  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.