Beograd

Brutalan napad u javnom prevozu - Kontroloru zbog karte polomio nos

  • Izvor: Blic
  • 14.07.2021.16:34

Beograd - Brutalan napad na kontrolora u javnom gradskom prevozu dogodio se jutros na liniji 77, nakon čega je kontrolor N. T. (43) završio na VMA sa polomljenim nosem i višestrukim povredama glave.

Sve se dogodilo na stajalištu “Ulaz u Pariske Komune” oko 9.30.

– Putnik koji nije imao očitanu nepersonalizovanu kartu, odbio je saradnju sa kontrolorima koji su mu kao opciju prvo ponudili plaćanje posebne karte na licu mjesta. Nakon što odbio to ali i da uzme prekršajni nalog, kontrolori su mu oduzeli putnu ispravu. Putnik je potom odbio da uzme i potvrdu o oduzetoj kartici – saopštavaju iz kompanije “Kentkart”, firme koja se bavi naplatom karata u javnom gradskom prevozu, piše Blic.

– Kada smo izašli na sljedećoj stanici, krupan muškarac starosti oko 30 godina počeo je da viče “Ukrali ste mi karticu”, išao je sve vrijeme ispred nas, a onda je uzeo telefon i počeo da snima – ispričao je N. T. za Beograd na Blic, koji je i dalju u šoku zbog svega što mu se jutros dogodilo.

N. T. i njegov kolega I. Ž. pokušali su da ignorišu uvrede i zamolili su čovjeka da prestane da ih snima i da ih ostavi na miru, međutim ishod je bio drugačiji.

– Zaletio se ka meni, prvi put je promašio, a onda nakon trećeg, četvrtog puta zadao mi je udarac po sred lica i pri tom mi pocjepao majicu na sred kružnog toka – kaže napadnuti kontrolor.

Njegov kolega je odmah pozvao policiju i Hitnu pomoć. Policija je odmah intervenisala, kao i Hitna pomoć koja je povrijđenog kontrolora prevezla na VMA, gde se trenutno nalazi na detaljnim pregledima, kako bi se utvrdila težina povreda.

Kako saznaje Blic, njemu je polomljen nos i ima velike bolove i otok, kao i dvije modrice ispod oka.

Podsjetimo, napadi na kontrolore su sve učestaliji od početka ove godine, a sugrađani sve češće fizički nasrću na njih. Iz tog razloga najavljeno je da će licencirano privatno obezbjeđenje ići u pratnji kontrolora u nadi da će se broj napada smanjiti. Tokom ovog incidenta, obezbjeđenje nije bilo u pratnji kontrolora.