Ništa im nije sveto

Crkva Svetog Spasa u Prizrenu ponovo na meti vandala

  • Извор: СРНА
  • 29.07.2022. 09:07

Na Crkvi Svetog Spasa u Potkaljaju kod Prizrena razvaljena je gvozdena kapija na ulazu u crkveni posjed, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Iz Kancelarije su zatražili brzu reakciju policije kojoj je prijavljen slučaj i najoštrije sankcije za izvršioce ovog zlodjela.

Prizrenska crkva Svetog Spasa više puta je bila na meti vandala, ranije je otkinut krst, a prije toga su ukradena vrata sa kapije.

Ovaj spomenik kulture od izuzetnog značaja albanski ekstremisti su zapalili i teško oštetili tokom martovskih nemira 2004. godine.

Iz Kancelarije su podsjetili da je ovo 13. napad na objekte Srpske pravoslavne crkve od početka godine što nedvosmisleno pokazuje stepen vjerske i nacionalne netolerancije Albanaca prema Srbima na Kosovu i Metohiji.

Naglašeno je da pritisci na srpski narod i ugroženost vjerskih objekata rastu iz dana u dan, a da albanski političari dodatno pojačavaju međuetnički raskol pokušajima da optuže Beograd za svu svoju nesposobnost da na prostoru Kosova i Metohije obezbijede miran suživot za ljude svih nacionalnosti.

Тагови:
  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм