Rastko Glišić

Dječak oduševio Srbiju riječima nakon posjete Kosovu: Gledajte srcem - VIDEO

 • Izvor: ATV
 • 07.02.2023.15:41

Već neko vrijeme društvenim mrežama i video platformama širi se razgovor sa dječakom Rastkom Glišićem iz Beograda o njegovoj posjeti Kosovu.

Snimak je aktuelan već više od mjesec dana, a ovaj mali džudista svojim utiscima oduševio je cijelu Srbiju.

Na početku je rekao da ima drukčije mišljenje nego što je imao prije odlaska na Kosovo.

"Plašio sam se da idem na Kosovo. Mislio sam da je tamo opasno, kao da će da me ubiju čim odem, ali ne. Ako se neko plaši da ide na Kosovo, ja ne znam čega se plaše. Samo treba da odu tamo na Kosovo i da vide kako to uopšte izgleda", ispričao je Rastko.

On je ispričao i događaje tokom druženja s djecom sa Kosova.

"Pitali su me razne stvari. Najviše su me pitali šta treniram. Ja sam im rekao da treniram džudo i oni, možete misliti, mene su pitali da im ja pokazujem neke trikove kako da se brane od Albanaca i ja sam njima pokazivao neke džudo trikove", rekao je i dodao:

"Treba mi njih da shvatimo kao svoju braću. I tamo kad odete na Kosovo ne treba da gledati svojim rođenim očima, treba da gledate srcem. Odem tamo u strahu i vratim se u želji da ostanem tamo barem još dvije nedjelje. Kako to ljudima promijeni život".

Tagovi:
 • 16:50 Blic kuhinjica

  Ova kratka enciklopedija hrane osim što će vas zabaviti sigurno će vam dati ideju za pripremanje ukusnog ručka, večere ili neke specijalne prigode.

 • 17:00 Top 10 tajni i misterija

  Da li ste ikada razmišljali postoje li vanzemaljci, susreti druge vrste i paranormalne aktivnosti? Da li je Bigfoot zaista postojao? Da li čudovište još uvijek spava na dnu Loch Nessa? Postoje li anđeli? Kakve tajne kriju 'svete spise'?

 • 17:50 Narod priča (R)

  Pred našom kamerom, otvoriće se i ispričati priču, oni za koje ne znamo koliko u sebi nose ljubavi, istrajnosti, hrabrosti, oni koji znaju koliko je život čudnovato težak i lak, oni koji su osjetili i stradanje i ljepotu životne jednostavnosti.

 • 18:20 Serija: Slatke muke (R)

  "Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, a koji se suočava sa svakodnevnim problemima, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.