Jednom se bore za život

Dva Albanca pretučena u Novom Sadu

  • 08.10.2018. 10:45

Devetnaestogodišnji mladići G. B. i Ć. M. albanske nacionalnosti zvjerski su pretučeni u noći između subote i nedelje u Futoškoj ulici u Novom Sadu. Kako saznaje ‘’Blic’’ obijica su zadobili teške tjelesne povrede, a jednom od njih je ugrožen život.

"Ć. M. ima teške tjelesne povrede u vidu preloma glave i izliva krvi u mozak. On je operisan i smješten je u šok sobu Urgentnog centra. Teškog je opšteg stanja i sprovode se mjere intenzivne terapije kako bi mu se spasao život", rečeno je za ‘’Blic’’ u Kliničkom centru Vojvodine.

Njegov prijatelj G.B. zadobio je takođe tješke tjelesne povrede ali, kako kažu u Kliničkom centru Vojvodine, život mu na sreću nije ugrožen.

Povodom ovog incidenta oglasila se i Matica Albanaca Srbije iz Novog Sada čiji predsjednik Demo Beriša kaže da je mladiće napala ‘’za sada nepoznata grupa od četiri osobe, bez ikakvog povoda sem što su međusobno razgovarali na albanskom jeziku’’.

"Policija intenzivno traga za napadačima. Matica Albanaca Srbije ovim putem zahvaljuje ljekarima hitne službe Doma zdravlja Novi Sad na brzoj intervenciji i ukazanoj pomoći, a posebno zahvaljuje dežurnoj ekipi Kliničkog centra Vojvodine. Upućujemo apel nadležnim organima da se vinovnici ovog događaja što prije privedu pravdi", piše u saopštenju koje je potpisao predsjednik Matice Albanaca Demo Beriša.

Novosadska policija još nije izdala zvanično saopštenje povodom ovog incidenta. 

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)