Kancelarija za KiM

Grafit UČK na ambulanti u selu nadomak Kosovske Mitrovice

  • Извор: Sputnjik
  • 06.08.2023. 11:02

Na ambulanti u etnički mješovitom selu Suvi Do nadomak Kosovske Mitrovice ispisan je grafit ozloglašene terorističke organizacije UČK, a ove prijeteće poruke primjetili su zaposleni, saopštila je Kancelarija za KiM.

Ova ambulanta je česta meta napada albanskih vandala i prethodnih godina gađana je kamenicama, razbijeni su prozori i ispisisivani su antisrpski grafiti.

Kako se navodi u saopštenju, Srbe iz ovog sela je uznemirio ovaj anticivilizacijski atak na zdravstvenu ustanovu, koji dodatno uliva strah srpskom narodu na već uzavrelu situaciju na sjeveru Kosova i Metohije.

Ovakvi incidenti i provokacije svakako ne doprinose deeskaciji situacije na sjeveru KiM i to bi jasno trebalo da uvide i predstavnici međunarodne zajednice i da konačno shvate realnost na terenu, dodaje se.

"Svima je jasno ko izaziva provokacije i inicira sukobe i ko je jedini krivac za incidente i napade na Srbe na KiM, a svaki incident dešava se naočigled Kurtijeve tzv. kosovske policije koja je na sjeveru da proganja Srbe i žmuri na etničke napade“, zaključuje se u saopštenju.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.