Beograd

Incident u crkvi: Krvav mladić se skinuo potpuno go pred ikonom

  • Извор: Телеграф
  • 16.06.2022. 18:34

Nasred Crkve Svetog cara Konstantina i carice Jelene na Voždovcu u Beogradu jedan mladić se skinuo go i svoje stvari ostavio pored ikone Svetog Vasilija Ostroškog.

Kako "Telegraf.rs" saznaje, mladić je bio pod dejstvom narkotika i alkohola. Budući da je nađen krvav, najvjerovatnije je povrijedio sam sebe. Hitna pomoć ga je ga prevezla u bolnicu "Laza Lazarević".

Sve se dogodilo u ponedjeljak oko 15 sati u ovom sabornom hramu Voždovca u Ulici vojvode Stepe.

"Ušao je momak od možda dvadeset i kusur godina, koji je krenuo da skida patike, pantalone, opasač, veš, sve živo. Kad se skinuo i ostao potpuno go, sve stvari je ostavio pored ikone Vasilija Ostroškog, a potom pokidao dva kandila na ikonostasu i bacio ih. U crkvi je u tom momentu bila samo žena koja je prodavala svijeće, nije bilo vjernika. Nije mogla da se opasulji šta se desilo. On je izletio iz crkve, a ona pozvala policiju", kaže izvor za "Kurir".

Policija je, navodno, malo poslije toga, našla momka u Ulici vojvode Stepe, gdje se isjekao na staklo jer je polupao neka vrata, prozore. Hitna pomoć ga je, kako stoji, odvezla u Urgentni.

U crkvi su kandila postavili na ikonostas, nisu imali drugu štetu, te nisu ni gonili N. N. lice.

"Ovo je prvi put da se tako nešto dogodi u ovom hramu. Bilo je pljački, obijanja, ali već neku godinu je crkva mirna i od toga, ali ovakvog nečega nije bilo. Žena koja se tu zatekla uplašila se da li je momak pijan, drogiran, ili da nije neki sektaš, jer ovo još nije doživjela", priča izvor.

Ovaj incident u crkvi starijoj od vijeka dogodio se dvije nedjelje nakon gotovo istovjetnog usred Hrama Svetog Save. Jedina razlika je u tome što je muškarac koji se skinuo potpuno go nasred Hrama to učinio pred vjernicima, kojih je uvijek u svetinji na Vračaru, a koji su ostali zaprepašćeni. Drama u Hramu bila je u nedjelju, 29. maja, oko 17 sati.

"Čovjek od četrdesetak godina skinuo se go začas posla, a obezbjeđenje Hrama je skočilo i jedva ga savladao i malo smirilo jer je korpulentniji, otimao se. Pozvali su policiju i Hitnu pomoć, koja je došla i odvezla ga u psihijatrijsku bolnicu 'Laza Lazarević'", dodao je  izvor.

Policijska patrola, nezvanično, zatekla je nagog muškarca u Hramu i asistirala je Hitnoj pomoći prilikom njegovog transporta u bolnicu.

"Sudija za prekršaje izjasnio se da nema prekršaja s obzirom na to kakvo je psihičko stanje muškarca", naveo je izvor.

Тагови:
  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм

    '' Филм

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)