Zarada više od 7.000 evra, ali se radi po 16 sati

Iva otišla trbuhom za kruhom, spavala i u prikolici, a evo šta kaže o radu na Aljasci

  • Извор: Мондо.рс
  • 16.08.2022. 17:56

Iva iz Srbije radi kao sezonski radnik za obradu ribe na Aljasci, a na Tiktoku redovno obavještava pratioce kakav je život i zarada u ovoj državi.

Iva iz Srbije otišla je na Aljasku kao sezonski radnik za obradu ribe, a njeni snimci koje postavlja na Tiktoku, postali su hit na ovoj društvenoj mreži jer svakodnevno obavještava pratioce kako izgleda život, kolika je zarada, ali i kakva je gastronomska ponuda na Aljasci.

"Na početku da kažem da se zarada kreće od 2.000 dolara mjesečno, ukoliko radite za najslabiju kompaniju ili upadnete negdje gdje je loša sezona, pa do negdje 7.500 ukoliko upadnete u dobru kompaniju i ukoliko sezona bude jaka. To kada sam rekla 7.500 možda sada zvuči mnogo, ali to je bukvalno svaki dan da se radi 16 i po sati, bez dana odmora, znači nemate slobodan dan", započela je ona svoju priču.

Nakon toga, osvrnula se i na sam posao, odnosno, koliko traje pauza, te i kakve su smjene u kojima radi.

"Pauze su na četiri sata po 15 minuta. Prva pauza poslije četiri sata je 15 minuta, nakon sljedećih četiri sata je pauza od pola sata za obrok, nakon četiri sata je još jedna pauza od 15 minuta, i poslije se radi do kraja smjene. To je baš naporno i tako dva mjeseca možete da radite. To su kompanije koje rade sa lososom, i to se radi u junu i julu. Ima više kompanija, neke su podijeljene po smjenama od 12 sati, negdje 16 i po sati, a postoje i one gdje nema smjene, svi rade jednu smjenu. Ako ima ribe radite, ako nema ne radite, imate slobodan dan. Pa onda narednog dana radite šest, osam, 10 sati, zavisi koliko ima ribe", objasnila je ona.

Ono što je svima bilo interesantno da čuju, jesu i detalji o smještaju u kojem su radnici smješteni. Takođe, pričala je i o načinu ishrane.

"Što se tiče smještaja možete da vam padne od šatora, jedne godine su muškarci spavali u šatoru, do recimo jedne godine sam bila u prikolici, kao kontejnerska prikolica. Samo je jedan metalni krevet na sprat bio tu i ništa drugo, stvari su mi bile tri mjeseca spakovane u koferu. Što se tiče hrane to zavisi od kuvara, imaju dobru ponudu, ali je pitanje kakav je kuvar, da li je Filipinac, Meksikanac. Hrana je raznovrsna, uvijek imate supicu, dvije, tri vrste jela, možete da birate, ima voća, slatkiša, nećete da ostanete gladni, ali vam se poslije mjesec dana sve smuči", rekla je Iva na kraju snimka.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм