Bečej

Izrečena mjera psihijatrijskog liječenja Divni: Okrivljena da je ubila majku i bacila je u šaht

  • Извор: Телеграф
  • 08.03.2022. 17:21

Viši sud u Zrenjaninu je, nakon održanog glavnog pretresa, Divni M. (24) iz Bečeja okrivljenoj da je ubila majku Danicu Milošević (58), izrekao mjeru bezbjednosti obaveznog psihijatrijskog liječenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi, rečeno je u ovom sudu, prenosi Dnevnik.

Ova mjera će se sprovoditi u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, a na svakih devet mjeseci će se kontrolisati stanje okrivljene, navedeno je u presudi koja je objavljena u ponedjeljak.

Divna M. je optužena da je neutvrđenog dana, u januaru prošle godine, u večernjim časovima, u porodičnoj kući u Bečeju, ubila majku Danicu. Nakon što se posvađala sa majkom, kćerka ju je fizički napala i više puta je pjesnicama udarila po glavi i stezala oko vrata.

Usljed povreda, napadnuta žena je preminula na licu mjesta. Divna je potom majku izvukla iz sobe i bacila u šaht pored kuće, zatrpala peskom, ciglama i granjem. Leš je tamo pronađen 16. marta. Okrivljena se od tog dana nalazi u pritvoru, po rešenju sudije za prethodni postupak Višeg suda u Zrenjaninu.

Zločin je otkriven nakon što je Daničina starija kćerka prijavila policiji nestanak majke 1. marta. Ona je oglašavala nestanak majke i na društvenim mrežama i u lokalnim medijima.

- Moja majka je nestala pre mesec i više dana. Od tada joj se gubi svaki trag, niko je nije ni video, niti se čuo sa njom. Njen mobilni telefon već nedeljama nije dostupan - pisala je tada starija kćerka.

Pripadnici MUP-a su se odmah nakon prijave nestanka dijali u potragu.

- Policija je već neko vrijeme tragala za Danicom jer je njena starija kćerka, koja živi u Leskovcu, prijavila da ne može da stupi u kontakt s majkom i da joj se već duže vreme ne javlja. Zbog te prijave policija se i raspitivala po komšiluku da li je neko video Danicu. Nikome od nas nije palo na pamet da je Divna mogla da počini ovakav zločin - kazao je nakon otkrivanja leša jedan meštanin Bečeja.

Viši sud je uoči početka glavnog pretresa od zrenjaninskog Višeg javnog tužilaštva zaprimio predlog za izricanje mjere bezbjednosti protiv okrivljene Divne M., zbog postojanja opravdane sumnje da je počinila krivično djelo ubistva. Ova mjera odnosi se na obavezno psihijatrijsko liječenje okrivljenje i njeno čuvanje u zdravstvenoj ustanovi, a sud ju je na kraju i prihvatio.

(Telegraf)

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)