На сјеверу КиМ

Полиција тзв. Косова упала у апотеке, лијекове износили у џаковима

  • Извор: Агенције
  • 07.03.2024. 17:11

Службеници косовске полиције и царине одузели су у двјема апотекама у Звечану и Косовској Митровици већу количину лијекова и других медикамената у вриједности од неколико хиљада евра. Српска листа указује да Приштина наставља политику ускраћивања права на лијечење, али и свих осталих права.

У одвојеним акцијама службеници полиције и царине задржали су се око три сата у апотекама, потврдили су РТС-у очевици.

Како наводе, из приватне апотеке “Ореол“ у Митровици изнијели су најмање десет џакова лијекова.

“Скидали су са рафова све што су могли“, кажу очевици, преноси РТС.

Заплијењена роба однесена је на царински терминал у јужни дио Косовске Митровице.

Ужас: Ушао у кућу кроз прозор купатила, легао поред жене која је спавала и додиривао је

Ужас: Ушао у кућу кроз прозор купатила, легао поред жене која је спавала и додиривао је

Из полиције су потврдили да су из царине тражили њихову асистенцију приликом провјере апотека, како би се утврдило да ли се у њима продају лијекови без папира и поријекла.

Канцеларија за КиМ: Курти ствара неподношљиве услове живота за Србе

Поводом данашњег упада у апотеке, Канцеларија за КиМ је саопштила да се тиме онемогућава ионако отежан приступ лијековима, као и њихово снабдјевање на сјеверу покрајине. Истичу да је то проблем који погађа све категорије становништва.

"Ово је још један показатељ да умјесто деескалације, Курти свакодневно повлачи нове ескалаторне потезе на сјеверу КиМ, посебно како би живот Србима учинио немогућим и тако их натерао да напусте своја вјековна огњишта", наводи се у саопштењу.

Додаје се да након изазивања хуманитарне катастрофе укидањем динара и динарског платног промета на Косову и Метохији, Курти сада српски народ на сјеверу КиМ жели да остави и без неопходних лијекова и тиме створи неподношљиве услове живота српском народу, што је чинио и претходне двије године, бранећи болницама да се снабдију лијековима.

Камион слетио с пута, возач повријеђен!

Камион слетио с пута, возач повријеђен!

"Док се Куртијеви страначки кандидати баве трговином људима, наркотицима и другим тешким кривичним дјелима, дотле Курти, да би замаскирао своја недјела, спроводи лов на лијекове и истовремено девет мјесеци брани улаз српске робе на простор Косова и Метохије", навела је Канцеларија у саопштењу.

Српска листа саопштила је да је режим из Приштине, упадом у апотеке на сјеверу КиМ ускратио лијекове дјеци, старима и свима онима којима су потребни медикаменти, наставио политику ускраћивања права на лијечење, као и свих осталих права за Србе на КиМ.

Како се наводи приштински режим на челу са Аљбином Куртијем је, охрабрен пасивношћу међународне заједнице по питању укидања динара и забране уласка српске робе на Косову и Метохији, данас одузео и лијекове чиме је испунио све услове за изазивање хуманитарне катастрофе у српским срединама на Косову и Метохији пред очима читавог свијета.

Криза у Њемачкој не стаје: Нови удар на

Криза у Њемачкој не стаје: Нови удар на "мотор" Европе!

Српска листа подсјећа да су купци у тим апотекама били сви грађани без обзира на националност и да је хиљаде српске, али и албанске, бошњачке, ромске, горанске и друге дјеце излечено лијековима из тих апотека.

"Ако знамо да је пролеће период у години када су респираторни вируси најприсутнији међу старима и дечјом популацијом, након ове акције очување здравља и лијечење се угрожава за најрањивије категорије становништва. И то није случајно, већ намјерно и смишљено ускраћивање права и додатна ескалација ситуације на терену", навела је Српска листа.

Имајући у виду да свих ових година ништа није учинио позитивно за грађане на овим просторима, да није отворио ниједну фабрику, ауто-пут, остало му је, додаје се, да у изборној години сада својим гласачима свакодневно сервира мржњу према Србима и свему што је српско.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.