Oglasila se Kancelarija

Napad na srpsku djecu ne smije proći nekažnjeno

  • Извор: СРНА
  • 02.05.2022. 18:50

Međunarodne organizacije sa najvećom pažnjom moraju tretirati najnoviji napad na grupu srpskih mladića i djevojaka kod Gračaničkog jezera koji nipošto ne smije proći nekažnjeno, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Iz Kancelarije ističu da napad u kom su dvojica Albanaca ispalila više hitaca u pravcu grupe srpskih mladića i devojaka predstavlja najdirektnije ugrožavanje njihovih života i da pukom srećom niko od njih nije povrijeđen. 

- Njihov jedini greh je bio što su bili na izletu i družili se kraj jezera - ističe se u saopštenju i dodaje da ovakve situacije prizivaju bolna sjećanja na strašne zločine u prošlosti, u kojima su na Kosovu i Metohiji stradala srpska djeca.

Iz Kancelarije ukazuju da su Srbi u Gračanici sa pravom ogorčeni i uplašeni za bezbjednost svoje djece i upozoravaju da Priština daje zamah albanskim ekstemistima koji bi da stvaraju haos na terenu, ubijaju djecu i protjeruju Srbe.

- Nažalost, svedoci smo da se neodgovornim izjavama albanskih političara, na čelu sa Aljbinom Kurtijem, Srbima svakodnevno crta meta na čelu i direktno ugrožava njihova bezbednost - navodi se u saopštenju.

Iz Kancelarije podsjećaju da uporno upozoravaju na povećani broj etnički motivisanih napada prema Srbima u pokrajini i poručuju da je krajnje vrijeme da se ovakva upozorenja shvate najozbiljnije.