Aleksandar Vulin

Nebo Srbije čuvano, zemlja mirna i bezbjedna

  • 01.01.2019. 09:46

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović dočekali su Novu godinu sa dežurnim jedinicama lovačke avijacije angažovane u sistemu protivvazduhoplovne odbrane na aerodromu "Batajnica".

Vulin je istakao da je nebo Srbije noćas bilo slobodno i čuvano zahvaljujući upornosti, samoprijegoru, požrtvovanju i profesionalizmu svih pripadnika Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane /RViPVO/, saopšteno je iz Ministarstva odbrane. 

"Možemo da kažemo da je naše nebo slobodno i da je Srbija mirna i sigurna. Neke druge zemlje dopuštaju da njihovo nebo čuvaju druga vazduhoplovstva, ali naše slobodno nebo čuvaće srpski avioni, piloti i srpska protivvazduhoplovna odbrana", rekao je Vulin. 

On je poželio svim pripadnicima Vojske Srbije da 2019. bude godina daljeg razvoja i jačanja Vojske Srbije, ali i godina mira, stabilnosti i bezbjednosti. 

General Mojsilović izrazio je veliko zadovoljstvo što je večeras u borbenoj jedinici 204. vazduhoplovne brigade, u kojoj je prikazan rad u povišenom stepenu pripravnosti lovačke pare. 

Pilot u dežurnoj jedinici kapetan Nebojša Radojković, naglasio je da ta jedinica neprekidno radi u sistemu dežurnih snaga za zaštitu vazdušnog prostora Srbije - 24 časa dnevno, sedam dana nedjeljno i 365 dana godišnje. 

Vulin i Mojsilović posjetili su dežurne jedinice lovačke avijacije Srbije u pratnji komandanta RViPVO general-majora Duška Žarkovića.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм