Србија

Несторовић: Изборе у Београду треба поновити

  • Извор: Агенције
  • 11.02.2024. 18:04

Лидер покрета "Ми, глас из народа" Бранимир Несторовић изјавио је данас да мисли да би требало да се понове избори у Београду наводећи да сматра да би у том случају листа "Србија против насиља" катастрофално изгубила. 

"Пошто су мене оптуживали, ево кажем сад да немамо доказе да су избори били нерегуларни", казао је Несторовић који је прокоментарисао наступ представника листе "Србија против насиља" на сједници Европског парламента у Стразбуру.

Према његовим ријечима, треба формирати независну комисију за изборе у парламенту и не треба да се дозволи међународна истрага која се тражи резолуцијом Европског парламента.


Велика промјена за све грађане у ЕУ

Велика промјена за све грађане у ЕУ

Навео је да је листа "Србија против насиља" сама потписала записник.

"Сами себи скачу у уста. Мислили су да ће побиједити у Београду па су се разочарали", рекао је у емисији "Јутро" на телевизији Прва.

Додао је да не мисли да је власт угрожена.

"Прво, зато што је ова група око Србије против насиља слаба. Она је јако слаба послије свега овога у Стразбуру. Баш сам гледао неко истраживање сада су на пола онога што су имали. Како год да се прегрупишу они су на око 20 одсто подршке", наводи Несторовић.

Он је одговорио и на питање да ли нови избори у Београду зависе од покрета чији је он лидер.

"Зависе од нас, али и не зависе. Имамо оне пребјеге", казао је Несторовић.

Осврнуо се и на постизборно понашање носиоца београдске листе његовог покрета Александра Јерковића.


Додик у колумни о Дејтонском споразуму и резолуцији 2625

Додик у колумни о Дејтонском споразуму и резолуцији 2625

"Не знамо шта се с њим дешава, послије избора је потпуно прекинуо комуникацију. Ишао, као у Москву. По нашим информацијама, прво је био у Будимпешти па је отишао на неколико дана у Москву. Он је по повратку рекао да никада није био наш члан што је потпуна бесмислица. Када смо ми излазили на изборе ми смо код нотара овјерили оних десет обавезних људи за Београд за удружење грађана и он је био један од наших потписника. Сад испаде да је он као са својим покретом. Не појављује се, углавном ми немамо никакву комуникацију са њим. Не знам ни шта бисмо причали", испричао је Несторовић.

Такође је одговорио и на питање да ли ће Српској напредној странци дати већину у Београду на конститутивној сједници градског парламента 19. фебруара.

"Нећемо дати већину, али мислим да ће конститутивна сједница градског парламента бити још гора него у Народној скупштини јер их има више у Београду. То ће бити још један у низу циркуса, ја морам да пазим да се опет не изланем", казао је.

Прокоментарисао је и то што се на конститутивној сједници Народне скупштине појавио у патикама.


Прољеће или ипак зима: Познати метеоролог објавио прогнозу до марта

Прољеће или ипак зима: Познати метеоролог објавио прогнозу до марта

"Чудно ми је, ти што ми замјерају патике то су они који су звиждали у Скупштини и сами себи полагали заклетву. Причали су и да сам носио тренерку што није тачно. Стварно сам се увриједио. Прво тај дан ме бољело кољено па сам морао да носим патике", казао је кроз смијех Несторовић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.