Kosovo 

Novi pokušaj pljačke srpskog domaćinstva

  • 22.09.2018. 20:48

Siniša Jović iz zaseoka Manute u opštini Novo Brdo rekao je Srni da su nepoznata lica pokušala da opljačkaju njegovo domaćinstvo, ali da su pobjegli kada su ga primijetili.

Jović je naveo da se pokušaj pljačke dogodio prošle noći, te da je zahvaljujući psima primijetio nepoznata lica koja parkirala vozilo iza štale u kojoj čuva dvadesetak ovaca i deset muznih krava. 

"Došli su automobilom sa prigušenim svetlima i parkirali se iza štale. Na sreću čuo sam lavež pasa i kad sam istrčao u dvorište primijetio sam ih sa spoljne strane zida od štale", ispričao je Jović. 

Prema njegovim riječima, čim su ga primijetili odjurili su automobilom uz glasnu muziku seoskim putem preko planinskog vijenca. 

Jović kaže da je danas postavio reflektore i pustio sa lanca šest šarplaninaca, jer, kako je naveo, ne postoji drugi način da sačuva imovinu. 

"Obavestio sam policiju da sam pustio šarplanince i da neću snositi odgovornost ukoliko neko strada", istakao je Jović. 

On je podsjetio da je policija proljetos uspjela da u organizovanoj potjeri stigne lopove koji su mu ukrali tri krave iz štale, ali da ni tada, kao i u drugim slučajevima krađa, niko nije uhapšen zbog čega preostali Srbi "sumnjaju da lopovi pljačkaju njihova domaćinstva u saradnji sa policijom".