Sočanica

Novi upad u srpske zgrade na Kosovu

  • Извор: СРНА
  • 04.09.2023. 21:18

Grupa predvođena Radoicom Radomirovićem, koji je zamjenik ministra samoproglašenog Kosova, upala je danas u četiri srpske stambene zgrade u Lešku i Sočanici, u kojima žive majke sa malom djecom, socijalno ugroženi i penzioneri, te im zaprijetili nasilnim iseljavanjem, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju je navedeno da je riječ o zgradama koje su građene sredstvima Vlade Srbije, posredstvom Kancelarije za Kosovo i Metohiju i lokalne samouprave, te da one nemaju nikakve veze sa Prištinom, niti ona ima pravo da njima raspolaže.

"Nema sumnje da je reč o nastavku terora Prištine kojim diriguje Aljbin Kurti, koji želi da zaposedne srpske objekte na severu i protera Srbe sa njihovih vekovnih ognjišta", poručuju iz Kancelarije.


Djevojka pomirisala papriku i umrla

Djevojka pomirisala papriku i umrla

U saopštenju je naglašeno da stanovnici ovih zgrada posjeduju rješenja o stanovanju i da su uznemireni ovakvim postupanjem "Kurtijevih emisara".

"Nema sumnje da bi svaki pokušaj njihovog iseljavanja doveo do novih tenzija i krize na severu i eskalacije situacije, što Beograd i Srbi nikako ne žele, ali u Prištini `svakodnevno sanjaju`", navedeno je u saopštenju.

Iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju ukazali su da je "ista ova grupa Kurtijevih bandita sinoć upala i u neuseljenu zgradu u Leposaviću, takođe, građenu sredstvima ove kancelarije, gdje su zamijenili brave i preoteli imovinu".


Ocu opsovao Boga i mater i završio u zatvoru

Ocu opsovao Boga i mater i završio u zatvoru

O ovim neovlaštenim upadima Kancelarija je odmah obavijestila međunarodne predstavnike i specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka.

"Srpski narod na sjeveru Kosova i Metohije samo želi da živi u miru na svom kućnom pragu sa komšijama Albancima, ali je očigledno da Prištini takav scenario ne odgovara zbog čega svakodnevno povlači poteze koji nisu u duhu deeskalacije", navode iz Kancelarije.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина