Novih 27 vozila za logistiku Vojske Srbije

  • 17.12.2020. 18:05

Ministar odbrane Republike Srbije Nebojša Stefanović prisustvovao je primopredaji 27 novih neborbenih vozila za Vojsku Srbije u kasarni "Narodni heroj Stevica Jovanović" u Pančevu.

On je istakao da se poslije jučerašnjeg sastanka sa predsjednikom Srbije Vučićem, posvećenom opremanju Vojske, već preduzimaju koraci kako bi svi dodijeljeni zadaci bili realizovani u narednom periodu.

"Učinićemo sve da i u 2021. godini nastavimo još snažnije sa opremanjem naših jedinica i da pokažemo da brinemo o ljudima u vojsci. Naš zadatak je i da, pored borbenih vozila, unapredjujemo kapacitete i neborbenim vozilima koja su potrebna za funkcionisanje naših jedinica, pre svega logistike", naglasio je ministar odbrane, ocjenjujući da su uz borbena vozila, koja su prva asocijacija na vojsku, i neborbena jednako važna za funkcionisanje vojske na različitim zadacima.

Stefanović je podsjetio da Vojska Srbije bez adekvatne, dobre i precizne logistike, ne može da ispuni svoje zadatke.

"Savremene cisterne MAN, koje ste ovde mogli da vidite, omogućavaju adekvatno servisiranje naših aviona. Imaju ogroman kapacitet i mogu da snabdevaju dva aviona istovremeno, baš kao što i ova motorna vozila imaju jednu od ključnih funkcija u snabdevanju vojske", ukazao je Stefanović.

Prema riječima pukovnika Dragiše Zinaje iz Uprave za logistiku Generalštaba, medju 27 neborbenih motornih vozila koja su danas predstavljena su 22 vozila opšte namjene - putnički automobili, kombi vozila i dostavna vozila različitih tipova pogodnih za zajednički transport ljudi i opreme, koja će težišno biti raspoređena u logističke jedinice, kako bi se obezbijedila bolja pokretljivost logističkih ekipa.

"Osim toga, tu je i pet specijalnih vozila - tri sanitetska, čime je nastavljeno zanavljanje programa sanitetskih vozila, i dve auto cisterne za gorivo za snabdevanje i dopunu vazduhoplova gorivom, sa mogućnošću dopune gorivom za dva vazduhoplova istovremeno za vreme od pet minuta", istakao je pukovnik Zinaja.

(B92)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.