Zoran Jakovljević

Odbrana Mike Aleksića: Iza svega stoji NVO koju finansira Amerika

  • Извор: Новости.рс
  • 07.02.2022. 18:43

Odbrana reditelja Miroslava Mike Aleksića, optuženog za nekoliko silovanja i nedozvoljene polne radnje nad glumicama Milenom Radulović i Ivom Ilinčić i još pet djevojaka dok su bile polaznice njegovog dramskog studija "Stvar srca", smatra da su te optužbe jedan ozbiljan, temeljno pripreman projekat.

Njegov branilac Zoran Jakovljević, za "Novosti", navodi da su posljednjih dana dobili dokumentaciju iz koje se vidi da iza svega stoji jedna nevladina organizacija.

"Iz tih dokumenata se vidi kako teče finansiranje i da se ta NVO finansira iz Amerike", izjavio je Jakovljević.

"Jasno je navedena i objašnjena metodologija po kojoj mediji treba da izvještavaju o tom slučaju, što uočavam da se i dešava u praksi. Milena Radulović je između više kandidata odabrana da bude nosilac priče."

Jakovljević najavljuje da će zbog linča i neistina, koje su kako navodi, nastavljene da se iznose u nekim medijima i nakon Aleksićevog iznošenja odbrane u sudnici prošlog utorka, podnesene nove tužbe.

"Tužićemo sve medije koji su bezočno lagali i izvrtali značenja izgovorenih riječi Mike Aleksića. Izmišljali su da je rekao nešto što nije, izvlačili su mu riječi i rečenice iz konteksta. Nečuveno. Predočićemo zapisnik sa tog suđenja, pa da se tačno uporedi šta je rekao, a šta su mu izmislili", navodi Jakovljević.

On kaže da će protiv tih novinara pokrenuti i zakonske procedure pred državnim organima, kao i pred REM i regulativnim tijelima, koji prate rad medijskih kuća:

"Nedopustivo je da novine čiji su novinari sjedeli u sudnici i zapisivali sadržaj odbrane Mike Aleksića izmišljaju pojedine rečenice, kako bi on bio satanizovan i stvorena mračna slika o njegovom liku i djelu."

Aleksić je prije nekoliko dana u sudnici prokomentarisao da su se u tom njegovom procesu osim tužioca i oštećenih, kao stranka sa aktivnim učešćem nametnuli i mediji.

Тагови:
  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм