Станимир Вукићевић

"Орден Српске је велика част, Српска може увијек да се ослони на Србију"

  • Извор: СРНА
  • 15.01.2024. 09:07

Бивши амбасадор Србије у БиХ Станимир Вукићевић рекао је да добијање Ордена заставе са сребрни вијенцем, којим га је одликовао предсједник Републике Српске Милорад Додик, за њега велика част и задовољство, те нагласио да Република Српска може увијек да се ослони на Србију.

- Награда је резултат свега оног што смо радили заједно, институције Републике Српске и ја у периоду моја два мандата на месту амбасадора у БиХ - рекао је Вукићевић за Срну.

Он је напоменуо да Србија са Републиком Српском има сву могућу сарадњу у свим областима, да предсједници двије републике Милорад Додик и Александар Вучић имају редовне контакте и сарадњу.

- Заједно смо на разним скуповима, заједнички прослављамо датуме из историје српског народа, заједно обележавамо и Козару и Сутјеску. Тако да мислим да је та сарадња јако успјешна. Економска сарадња такође. Република Српска може увијек да се ослони на Србију - истакао је Вукићевић.

Он је рекао да су, док је био у другом мандату амбасадор Србије у Сарајеву, Србија и Српска многе пројекте заједнички оствариле.

- Према томе, сарадња између Србије и Републике Српске може само да напредује и да буде на корист и Србије и Српске, али и целог региона - додао је Вукићевић.

Он је рекао да је дао свој допринос онолико колико је могао, и да је у то уложио сав професионални труд и знање.

- Република Српска је незаобилазан фактор у оквиру БиХ и желим јој да опстане - рекао је Вукићевић.

Он је рекао да је управо сарадња Српске и Србије разлог зашто је добио орден, те подсјетио да је када је први пут дошао у БиХ та сарадња била јако ограничена.

- Србија је била под изолацијом прокужена, под економским и социјалим санкцијама, није имала партнера у свету, за разлику од садашњег времена - рекао је он.

Вукићевић је рођен 1948. године у Истоку у Србији, а био је амбасадор Србије у Хрватској, у БиХ, те у Уједињеним Арапским Емиратима.

Током деведесетих је био отправник послова у Могадишу и у Тирани, а између 1990. и 1995. године је радио као савјетник у Министарству спољих послова Србије у одјељењу за Јужну и Југоисточну Азију.

Након 2000. године био је амбасадор Србије у БиХ, амбасадор Србије у Русији, а потом опет амбасадор Србије у БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.