Usvojena žalba branioca

Osumnjičenom za krađu testa iz matematike ukinut pritvor

  • 26.07.2019. 17:53

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor Igoru Stamenkoviću osumnjičenom za krađu testa iz matematike za malu maturu prošlog mjeseca i on će u toku popodneva biti pušten iz Okružnog zatvora u Beogradu da se brani sa slobode.

Portparol Apelacionog suda Mirjana Piljić rekla je da je taj sud usvojio žalbu branioca okrivljenog i preinačio rješenje Višeg suda u Beogradu tako što je okrivljenom ukinuo pritvor, koji mu je bio određen 21. juna.

Stamenković se tereti da je izvršio krivično djelo povreda tajnosti podataka u sticaju da krivičnim djelo oduzimanje tuđe stvari.

Apelacioni sud je smatra da se osnovano se žalbom branioca ukazuje na bitnu povredu odredaba krivičnog postupka s obizrom da su izostali razlozi o odlučnim činjenicama kojima bi se opravdao zaključak da je ispunjen zakonski uslov za produženje pritvora.

Taj sud je ukazao da je u sudskoj praksi više puta ukazivano da bitna obilježja krivičnog djela koja se okrivljenom stavljaju na teret ne mogu biti osnov za produženje pritvora već je neophodno da postoje druge okolnosti koje bi ukazivale na postojanje opasnosti da će on u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Тагови:
  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.