Двор на Уни

Отворио очев гроб да сахрани мајку, па се шокирао

  • Извор: Курир
  • 30.10.2023. 21:03

Човјек по имену Марко Дујмовић из Двора на Уни већ готово деценију и по покушава да открије идентитет човјека, који је пронађен у гробници његовог оца.

Како је он истакао, не жели ништа, сем правде и наглашава да неће престати с покушајима да сазна истину.

Наиме, из гробнице гдје је наводно сахрањен његов отац, ексхумирано тијело је тијело крупног човјека од 120 - 130 килограма, замотаног у шаторско крило, с дебелим вуненим чарапама на ногама. Његов отац, мршав мушкарац од педесетак килограма, сахрањен је у ковчегу са кожним ципелама, а чак постоје и фотографије. Марко тврди да његов отац није нестао, већ је доведен на гробље и сахрањен.

- Никоме ово не желим, желим само правду. Ја сам направљен будалом да не знам где сам сахранио оца, гдје сам маму, да су мјеста замијењена. Мој отац није нестао. Умро је у кући Јове Заставниковића, у којој сам био, и довезен је на гробље и сахрањен - говори љути Марко Дујмовић.

Запад жели украјински сукоб проширити на Азију

Запад жели украјински сукоб проширити на Азију

Читав случај откривен је приликом сахране Маркове мајке, која је умрла 2008. године. Тада су током копања гробнице наишли на ковчег на 90 центиметара, а према Марковим ријечима требало је копати скоро метар и по.

Радници гробља били су збуњени, јер су на мјесту које се чинило празним наишли на сандук.

- Наилазимо на сандук у шаторском војном крилу. Чак смо сумњали да су ту два тијела. То је толико било надувано - каже Горан, Марков рођак и додаје да су одлучили да позову полицију и траже ексхумацију.

Марина Маљковић за АТВ: Покрет за женску кошарку има велики значај

Марина Маљковић за АТВ: Покрет за женску кошарку има велики значај

Годину дана касније почеле су на православном гробљу у Двору, па је истовремено, на ред дошао и гроб Маркових родитеља.

- Он кад је отворио то, овако је рекао: 'Уф, ово је био крупан, крупан човјек. Висок 190, 200 cm, тежак 120, 130 килограма.' Па, боже, глава и кости од мога оца дупло веће. Бијела кошуља са пуно дугмића, доле нека као тренерка, нека сивкаста и на ногама приглавци, они шарени. Код нас у Босни смо то звали приглавци. Мој је отац имао ципеле - шокиран је био Марко.

Путин: САД главни профитери глобалне нестабилности, треба им стални хаос на Влиском истоку

Путин: САД главни профитери глобалне нестабилности, треба им стални хаос на Влиском истоку

Како пронађено тијело није изгледало као његов отац, Марко је одбио да потпише резултате ДНК анализе, међутим, институције остају прији томе да је ријеч о његовом оцу. Марко на основу изгледа остатака, одјеће и положаја укопа то не може да прихвати.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:15 Ноћни програм

    Ноћни програм