Direktor Kancelarije za KiM

Petković: Kod Srba ne prolaze Kurtijeve laži

  • Извор: РТС
  • 21.06.2023. 15:57

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković je poručio da je jedina poruka koju Srbi na Kosovu i Metohiji odmah očekuju od Prištine – oslobađanje "na pravdi Boga otetih i mučenih sunarodnika iz Kurtijevih kazamata".

- Srbi od Kurtija zatim očekuju i naredbu o povlačenju specijalnih okupatorskih policijskih snaga sa sjevera pokrajine i momentalno odustajanje od politike prijetnji, zastrašivanja i maltretiranja, koja se realizuje kroz izgladnjivanje, neosnovana hapšenja i fizičko nasilje nad Srbima - naveo je Petković.

Toj poruci Kurti bi, kaže, trebalo da doda i da je odlučio da povuče svoje nelegitmne i nametnute funkcionere lokalne vlasti sa sjevera Pokrajine.

Kojić: Svaki političar koji stane na Šmitovu stranu je neprijatelj Srpskoj

Kojić: Svaki političar koji stane na Šmitovu stranu je neprijatelj Srpskoj

- A nakon toga svi bi pozdravili i kažnjavanje odgovornih za prebijanja i ranjavanja Srba i poruku da Priština odustaje od tvrdoglavog blokiranja formiranja Zajednice srpskih opština - poručio je Petković u izjavi za medije.

Srbi na Kosovu i Metohiji, kako bi naš narod rekao, nisu pali s duda, i kod njih ne prolaze Kurtijeve laži i neiskrena i uvredljiva podilaženja, jer belodano je svima jasno da je njegov cilj proterivanje srpskog naroda fizičkom silom i razbijanje osećaja lojalnosti prema Srbiji kod malog broja kolebljivaca na severu pokrajine, naveo je Petković.

Putin: Uskoro će biti raspoređene nove interkontinentalne balističke rakete

Putin: Uskoro će biti raspoređene nove interkontinentalne balističke rakete





Пратите нас и путем Вибера

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.