Директор Канцеларије за КиМ

Петковић: Курти својим изјавама задаје фаталан ударац процесу нормализације односа

  • Извор: АТВ
  • 18.10.2023. 11:15

Аљбин Курти својим изјавама и потезима свакодневно задаје фаталан ударац процесу нормализације односа са Београдом и наочиглед свих међународних актера поручује да нема намjеру да формира Заједницу српских општина која гарантује важна колективна права и безбедност српском народу на КиМ, поручио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

"Послије Берлинског процеса, састанка са њемачким канцеларом Олафом Шолцом, јасних ријечи предсједника Емануела Макрона и њиховим заједничким порукама о важности повратка дијалогу и поштовању претходних споразума, а уочи доласка 'велике петорке' гдје сви траже формирање ЗСО, Курти говори да од тога нема ништа“, навео је Петковић у саопштењу.

Петковић је подсјетио да је Курти исто урадио прошле године након Самита Берлинског процеса када је једнострано и противправно смијенио командира за регион сјевер Ненада Ђурића, без икаквих основа, супротно духу и слову дијалога и тиме "погазио све постигнуте споразуме, што је био увод у незапамћено насиље од стране Приштине на сјеверу покрајине“.

"Зато се поставља питање - Докле ће међународна заједница нијемо да посматра како Курти руши дијалог и обавезе преузете прије више од десет година у Бриселу? Процес нормализације односа Курти, као сљедбеник Адема Демаћија и великоалбанске идеје, систематски поткопава више од двије и по године, а Александра Вучића опсесивно напада, јер је човјек који се држи слова дијалога и потписаних споразума, залаже се за мир и нормализацију односа и снажно брани права Срба на Косову и Метохији, не дозвољавајући Приштини да погази све постигнуте споразуме“, навео је Петковић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.