Директор Канцеларије за КиМ

Петковић: Србима се варварски одузима право на здравствену његу

  • Извор: СРНА
  • 08.10.2023. 12:00

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић упозорио је да се Србима на Космету на варварски начин одузима право на здравствену његу.

Петковић је навео да је приштинска полиција опет малтретирала санитетски тим Клиничко-болничког центра (КБЦ) Косовска Митровица називајући медицинаре терористима, те нагласио да, шта год да чине насилници (премијера самопроглашеног Косова) Аљбина Куртија - неће му успјети план етничког чишћења сјевера Космета.

"Код села Зупче, Куртијева полиција опет је малтретирала санитетски тим КБЦ-а Косовска Митровица, називајући медицинске раднике терористима", написао је Петковић на друштвеној мрежи "Икс" реагујући на то што су припадници такозване косовске полиције рано јутрос зауставили и претресли санитет КБЦ Косовска Митровица.


Стевандић: Потпуно лудило европске спољне полиције

Стевандић: Потпуно лудило европске спољне полиције

Он је рекао да су у посљедња три мјесеца, како је навео, окупатори на сјеверу Косова и Метохије више од 200 пута заустављали и претресали санитете, не марећи за пацијенте.

"Србима на Косову и Метохији се, осим што им се ускраћују лекови, отворено, на варварски начин одузима и право на здравствену негу. Шта год да чине његови насилници, Куртијев план етничког чишћења севера Косова и Метохије неће успети", поручио је Петковић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.