Дан државности Србије

Почасна паљба у Београду, Новом Саду и Нишу

  • Извор: Агенције
  • 14.02.2024. 16:57

Са Калемегданске, Петроварадинске и Нишке тврђаве данас је испаљена почасна артиљеријска паљба Гарде Војске Србије, поводом обележавања Дан државности Србије, уз дефиле бродова у Београду и Новом Саду.

У Београду је испаљено 10 плотуна из шест артиљеријских оружја, у присуству више стотина грађана, међу којима и великог број дјеце.

Упоредо са почасном паљбом, уприличен је и дефиле пловила Речне флотиле у Београду, на пловидбеној рути од Савског језера до Панчевачког моста.

Почасној паљби је претходило подизање заставе, уз интонирање химне.

Почасне паљбе уприличене су и у Новом Саду и Нишу, преноси "Спутњик".

Србија сутра обиљежава Дан државности, установљен у знак сјећања на Сретење 1804. године, када је у Орашцу почео Први српски устанак за ослобођење од Турака, али и на проглашење првог српског Устава 1835. године, којим је означен почетак савремене српске државе.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм