Nakon masakra

Počela nastava u Srbiji osim u školi "Vladislav Ribnikar"

  • Извор: АТВ
  • 08.05.2023. 19:05

Škole u Srbiji danas najmanje liče na škole. Ispred svake je policija. Saobraćajna, kriminalistička, policija opšte nadležnosti. Biće tu tokom cijele nastave koja je počela u svim školama osim u onoj na Vračaru koja je bila poprište masakra. U školi u kojoj se desio masakr je organizovan samo produženi boravak. Mjere Vlade Srbije stupaju na snagu od danas. Policajaci su na ulazu svih 1.800 škola u zemlji.

"Što se tiče Beograda svaka škola će imati dva policajca u smjeni“, rekao je školski policajac PU Stari Grad Beograd Indira Hamzabegović.

O povratku u školske klupe napravljen je i Akcioni plan i to da bi se pomoglo djeci, nastavnicima i roditeljima da se lakše nose sa tarumom kroz koju su prošli. U školi Vladislav Ribnikar nastava se neće odvijati klasično. Biće prilagođena djeci. Đaci će se vraćati u školu u skladu sa tim kako se budu osjećali.  Neki ne žele uopšte da se vrate.

Detalji stravičnog ubistva u Tuzli: Suprugu 13 puta udario sjekirom

Detalji stravičnog ubistva u Tuzli: Suprugu 13 puta udario sjekirom

"Objašnjeno je roditeljima da izmiještanje ne bi bilo dobro za djecu jer bi prolazili kroz iste priče kad bi bili upućeni u drugu školu. Opet bi se vraćali kako se desilo, zašto se desilo, kako je to izgledalo“, kaže direktor Školske uprave Beograd Dragan Filipović.

Jasno je da će djeci biti teško. Sa njima o svemu treba pričati ukoliko to oni žele. Povratak u školu i druženje sa prijateljima najvažnije je za njih, smatraju psiholozi.  

Pijanista kojem je oduzeta budućnost: Sahranjen dječak Andrija Čikić (VIDEO)

Pijanista kojem je oduzeta budućnost: Sahranjen dječak Andrija Čikić (VIDEO)

"U prvoj nedjelji neće biti klasična nastava. Neće biti kontrolnih, pismenih zadataka, tako da će više biti časova iz muzičkog likovnog gdje se djeca mogu izraziti. Ljudski običan razgovor - to je možda najvažnije“, smatra psiholog Nikola Petrović.

Od danas pa do 8. juna građani Srbije mogu da predaju i neregistrovano oružje bez posljedica. Neće krivično odgovarati niti će morati da dokazuju porijeklo oružja. Sve što treba da urade jeste da ga predaju najbližoj policijskoj stanici.

Pratite nas i putem Vibera!

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм