Сједница Предсједништва СНС-а

Ово су нови министри: Вулин се враћа у Владу, Дачић преузима МУП

  • Извор: Мондо.рс
  • 30.04.2024. 10:21

Српска напредна странка одржала је сједницу Предсједништва данас с почетком 9 часова, након које је мандатар Милош Вучевић саопштио имена предложених имена министара.

"Да не околишам, ово је предложени састав нове владе! За чланове владе сутра ћу предложити Скупштини - Синиша Мали, Ивица Дачић, Александар Вулин, Ирена Вујовић, Александар Мартиновић, Горан Весић, Дубравка Ђедовић Хандановић, Маја Поповић, Јелена Жарић Ковачевић, Томислав Жигманов...", рекао је он послије седнице.

Братислав Гашић је предложен за министра одбране, а Златибор Лончар за министра здравља, Никола Селаковић је министар културе, а у министарско место добио је и Александар Вулин. Министар спољних послова и замјеник председника владе је Марко Ђурић.

Богатство Здравка Чолића процијењено на невјероватну цифру

Богатство Здравка Чолића процијењено на невјероватну цифру

Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић, министар привреде Андријана Месаровић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Александар Мартиновић, док ће министар за заштиту животне средине бити Ирена Вујовић.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре остаје Горан Весић, као и министар рударства и енергетике, гдје остаје Дубравка Ђедовић Хандановић. Ни министарство правде неће се мијењати, па ће на челу остати Маја Поповић.

Министар за управу и локалну самоуправу биће Јелена Жарић Ковачевић, за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Томислав Жигманов, МУП ће водити Ивица Дачић, а просвјету Славица Ђукић Дејановић.

Епл отворио тајну лабораторију у Цириху

Епл отворио тајну лабораторију у Цириху

Министар за науку и иновације и технолошки развој биће Јелена Беговић, здравља Златибор Лончар, а министар за рад, борачка и социјална питања биће Немања Старовић.

Министар за бригу о породици и демографију биће Милица Ђурђевић Стаменковски, Хусеин Мемић преузеће туризам и омладину. Промене ће бити у Министарству културе, на чије чело ће Никола Селаковић.

Министар за бригу о селу биће Милан Кркобабић, министар спорта Зоран Гајић, а министар информисања и телекомуникација биће Дејан Ристић.

У наш регион стигао сахарски пијесак

У наш регион стигао сахарски пијесак

Дарко Глишић ће водити министарство за јавна улагања, а Тања Мишчевић остаје министар за европске интеграције. На мјесто потпредседника Владе распоређен ће бити Александар Вулин, а у Немањину ће се уселити и министри без портфеља - Новица Тончев, Ђорђе Милићевић, Усаме Зукорлић, Ненад Поповић.

(Мондо)

Пратите нас и путем Вибера