MUP Srbije

Policija pronašla oko 450 migranata

  • 28.11.2020. 10:54

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije pronašli su oko 450 migranata na području opština Vršac i Novi Kneževac.

Migranti će biti vraćeni u kampove i prihvatne centre.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je da će migranti biti vraćeni u kampove i prihvatne centre.

Vulin je direktorom policije Vladimirom Rebićem i komesarom za izbjeglice i migracije Vladimirom Cucićem obišao policijske službenike koji su sproveli akciju u selima Majdan i Rabe.

On je naglasio da je policija vratila u kampove i malu djecu i žene koji "ne smiju i ne treba da budu van kampova", saopštio je MUP.

"U vrIJeme ove epidemije nijedan migrant ne smIJe da bude van prihvatnih centara, gdJe im je obezbIJeđeno sve što im je potrebno, gdJe im je obezbIJeđena i medicinska zaštita", rekao je Vulin.

Vulin je istakao da pripadnici MUP-a vode računa o dostojanstvu svakog ljudskog bića koje se nađe u Srbiji, ali i da oni moraju voditi računa o zakonima i pravilima koje važe u Srbiji, jer je "zakon jednak za sve".

Predsjednik opštine Novi Kneževac Radovan Uverić zahvalio je policiji i poručio da je ova akcija od velikog značaja kao i da očekuje sličnu saradnju, ukoliko se migranti opet budu okupili u većem broju.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм