Животиња угинула

Полиција трага за власником лава из Суботице

  • Извор: Мондо.рс
  • 09.10.2023. 13:17

Полиција у Србији трага за власником који је незаконито држао лавицу Кики, а потом је изнемоглу избацио поред пута у Суботици. Случај је преузело и Основно јавно тужилаштво у Суботици. Власник би осим за незаконито држање, требало да одговара и за занемаривање јадне животиње које је на крају довело до њене смрти.

Лавица Кики више није са нама, саопштио је у суботу Зоо врт на Палићу. "Послије 15 дана борбе, изгубила је своју животну битку, упркос нашим највећим напорима да је повратимо. Кики је угинула 6.октобра, око 21h. Надамо се да се овакви случајеви злоупотребе животиња од стране несавесних 'власника', као што је био њен, више неће догађати.

Лавица у Зоолошком врту Палић у критичном стању

Лавица у Зоолошком врту Палић у критичном стању

"Случај лавице Кики показао је, нажалост, да докле год постоје људи који купују дивље животиње из забаве, без провере услова за држање и свести да морају да имају дозволу за држање добијену искључиво од Министарства заштите животне средине, у наша прихватилишта стизаће птице одсечених крила спречене тако да побегну, птице улепљених кљунова да их нико не би чуо, животиње различитих врста које остају без ваздуха у кутијама у којима су скучене, па и такве попут мале лавице", поручили су у Зоо врту.

Петомјесечна лавица нестабилно, и даље се не зна одакле је дошла

Петомјесечна лавица нестабилно, и даље се не зна одакле је дошла



Пратите нас и путем Вибера

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.