Juče evakuisano skoro 300 ljudi

Poplave u Srbiji: Rijeke se povlače, glavni putni pravci prohodni

  • 04.06.2019. 10:46

Rijeke u Srbiji se povlače, ali je potrebno stvoriti uslove da se ljudi vrate kućama, izjavio je zamjenik načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Boban Stevanović.

Stevanović je podsjetio da je tokom jučerašnjeg dana preventivno evakuisano 297 lica. 

On je za RTS rekao da je najvažnije da su glavni putni pravci prohodni, a materijalna šteta će biti naknadno utvrđena. 

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje u kojem se navodi da će vodostaj Save biti u porastu i prevazilaziće granicu redovne odbrane od poplava kod Šapca i Beograda. 

Prema upozorenju, do sutra će biti u porastu i vodostaj na Bjelici, Moravici, Skrapežu, Đetinji, Gruži, kao i na gornjem toku Zapadne Morave i Ibru. 

Iz Zavoda upozoravaju da će vodostaj na banatskim vodotokovima biti u porastu do 6. juna i da će se na Tamišu i Brzavi kretati iznad granice redovne odbrane od poplava.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм