Osuđen na 10 godina

Potresne riječi sudije na izricanju presude za nesreću u kojoj je poginuo dječak Stefan

  • Извор: Блиц
  • 21.09.2022. 14:45

Lazar Galić je kriv jer nije propustio pješaka na sredini pješačkog prelaza iako je rekao da je osjetio da je kolima udario pješaka i da ga je vidio. On se nije interesovao za stanje povrijeđenih, a uhapšen je 16 sati nakon nesreće, rekao je postupajući sudija na izricanju presude od 10 godina Lazaru Galiću, koji je danas osuđen zbog nesreće na Karaburmi u kojoj je nastradao mali Stefan Balić (9).

Sudija je u potresnom obrazloženju presude navela da je u obzir prilikom izricanja presude uzet i iskaz oca koji je ljekar koji se našao na licu mjesta, koji je rekao da je “pokušao da isisa krv sinu iz usta i nosa kako se ne bi ugušio”, što znači da u tom trenutku dječaku nije bilo spasa. Takođe, sudija je rekla da je otac zamolio da vidi tijelo dječaka kada je preminuo, da je otvorio džak u kojem se nalazio mali Stefan da ga vidi posljednji put bez cjevčica koje je imao u bolnici, da je otac otvorio džak i poljubio svog sina.

"Uzete su u obzir i povrede Stefanovog brata L.B. (6) koji je na svakom dijelu tijela imao povrede, a dominanta je bila prelom butne kosti zbog koje je morao da ide na operaciju, a na koju nije mogao odmah da ode. Možete li da zamislite kroz koje bolove je prolazio taj mali dječak dok je čekao operaciju", rekla je sudija i dodala da je sud obratio pažnju i na to da je Stefanov mali brat ostao istraumiran do kraja života i da će se zauvijek sjećati momenta kada je izgubio brata pred svojim očima.

"Sud je uzeo u obzir i ranije osude u odnosu na Galića, kojih je bilo ukupno 10. Takođe i to što je bio u teškom alkoholisanom stanju. I za kraj ali ne i manje bitno uzet je u obzir njegov iskaz koji nije bio iskren i u kojem nije pokazao ni najmanju dozu žaljenja zbog onoga što se dogodilo", rekla je sudija.

Podsjetimo, Galić je nakon nesreće napustio lice mjesta, nije se sam prijavio nakon nesreće, već ga je pronašla policija, i nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, jer mu je adresa prebivališta pasivizirana.

Tereti se da je 18. jula prošle godine oko 20.15 upravljajući putničkim vozilom u ulici Marijane Gregoran izazvao saobraćajnu nesreću tako što je vozilom udario i oborio tri pješaka koji su kolovoz prelazili na obilježenom pješačkom prelazu, a zatim je napustio lice mjesta, ostavljajući bez pomoći osobu čije je povrede prouzrokovao.

U nesreći su djeca Stefan Balić (9) i L. B. (6) koja su prelazila ulicu u pratnji oca zadobila teške tjelesne povrede, a devetogodišnji dječak je od povreda preminuo u bolnici 22. jula 2021. godine.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм