Presuda za tešku nesreću

Vozač koji je automobilom ubio malog Stefana osuđen na 10 godina robije

  • Извор: Блиц
  • 21.09.2022. 13:45

Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je na 10 godina Lazara Galića (38), koji je optužen da je 17. jula prošle godine izazvao saobraćajnu nesreću na Karaburmi, zbog koje je nekoliko dana kasnije od povreda preminuo dječak Stefan Balić (9).

Na ovu presudu, koja je prvostepena tužilaštvo i odbrana mogu da ulože žalbu.

Tužilaštvo je u završnoj riječi zatražilo od suda da Galića za krivično djelo teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja osudi na kaznu zatvora od osam godina, a za krivično djelo nepružanje pomoći u saobraćajnoj nesreći osudi na kaznu od tri godine, te da mu izrekne jedinstvenu kaznu zatvora od 10 godina.

Tužilac je tada istakla da je Galić bio osuđivan 10 puta, od toga dva puta za krivična djela iz oblasti saobraćaja, zbog čega je predložila da mu se izrekne i zabrana upravljanja motornim vozilom od pet godina.

Sa druge strane Galićev advokat Žarko Jeknić je u svojoj završnoj riječi zatražio oslobađajuću presudu za svog branjenika, navodeći da činjenica što je ranije osuđivan nema uticaj na presudu.

Sudu se nakon njegovog advokata obratio i optuženi Galić koji je rekao da mu je najveća kazna da živi sa tim, navodeći da bi volio da vrati vrijeme kako bi izbjgao saobraćajnu nesreću.

Galić se nalazi u pritvoru od hapšenja.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu optužnim prijedlogom protiv Galića od suda traži da ga osudi na jedinstvenu kaznu od 10 godina zatvora zbog krivičnih djela - teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nezgodi, kao i mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina.

On je nakon nesreće napustio lice mjesta, nije se sam prijavio nakon nezgode, već ga je pronašla policija, i nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, jer mu je adresa prebivališta pasivizirana.

Tereti se da je 18. jula prošle godine oko 20.15 upravljajući putničkim vozilom u ulici Marijane Gregoran izazvao saobraćajnu nesreću tako što je vozilom udario i oborio tri pješaka koji su kolovoz prelazili na obilježenom pješačkom prelazu, a zatim je napustio lice mjesta, ostavljajući bez pomoći osobu čije je povrede prouzrokovao.

U nesreći su djeca Stefan Balić (9) i L. B. (6) koja su prelazila ulicu u pratnji oca zadobila teške tjelesne povrede, a devetogodišnji dječak je od povreda preminuo u bolnici 22. jula 2021. godine.

Otac dječaka je tada zadobio lake tjelesne povrede.

Тагови:
  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.