Krivično vanpretresno vijeće Višeg suda u Beogradu

Potvrđena druga optužnica protiv Belivuka i ostalih

  • Извор: СРНА
  • 06.06.2022. 16:29

Potvrđena je druga optužnica protiv Veljka Belivuka i još 11 pripadnika njegove kriminalne grupe, kojom se terete za teška ubistva u saizvršilaštvu i udruživanje radi vršenja krivičnih djela.

Optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal potvrdilo je Krivično vanpretresno vijeće Višeg suda u Beogradu – Posebno odjeljenje za organizovani kriminal na sjednici 2. juna, saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.

Optužnica protiv Belivuka i ostalih podignuta je 13. aprila ove godine, zbog krivičnog djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela.

Krivično vanpretresno vijeće ocijenilo je da dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem toku postupka, po svom kvalitetu i značaju, pružaju dovoljan osnov za izvođenje zaključka o postojanju opravdane sumnje da su okrivljeni preduzeli radnje iz optužnice.

Vijeće je potvrdilo da su ispunjeni neophodni materijalni uslovi za optuženje u konkretnom slučaju.

Protiv ovog rješenja okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rješenja o potvrđivanju optužnice.

Novom, drugom, optužnicom Belivuk i ostali pripadnici njegove grupe terete se za još dva ubistva, a njome su obuhvaćene još dvije osobe, za koje je tužilaštvo tražilo produženje pritvora.

Ostali se, prvom optužnicom, koja je potvrđena terete za pet teških ubistava, trgovinu drogom, otmice, silovanje i oružje. Ukupno će, po raznim optužbama, na optuženičkoj klupi biti 30 osoba.

Kriminalnoj grupi Belivuka na teret se stavlja zločinačko udruživanje, teška ubistva, preprodaja droge i oružja, jedna otmica i jedno silovanje mladića.

Grupa se tereti da je od početka 2019. do hapšenja u februaru ove godine djelovala pod velom Partizanove navijačke grupe "Principi".

Belivuk /36/, kome je nadimak Velja Nevolja, i njegovi saradnici označeni su kao bliski crnogorskom "kavačkom" kriminalnom klanu.

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.