Ubice ispalile 19 metaka

Pozvali ga da izađe, a onda ispalili 19 metaka - Popović izrešetan ispred zgrade

  • Извор: Курир
  • 19.08.2022. 18:44

Radenko Popović Crni (31) ubijen je u noći između 18. i 19. avgusta 2013. godine u Novom Sadu. Kaćanin je likvidiran na uglu Kopernikove i Ulice Ilije Birčanina.

Ubice su u njega iz automatske puške ispalile 19 metaka, od kojih ga je pogodilo osam. Do danas nije rasvijetljeno ko stoji iza te likvidacije.

Radenka je, dok je boravio s djevojkom u stanu, neko pozvao telefonom da siđe ispred zgrade, i samo što je prišao svom automobilu, napadači su otvorili rafal u njegovom pravcu.

Policija je vrlo brzo došla na mjesto događaja i počela je potraga za ubicom. Sljedećeg dana na obali Dunava, kod nasipa na Dunavcu, pronađena je „opel astra“, koja je potpuno izgorjela, a za koju se pretpostavljalo da su je koristili napadači.

Komšije su tada ispričale i da su čule rafal, kao i njegovi djevojku kako viče i zapomaže.

- Vidjela sam mladića kako leži pored automobila i trudnu djevojku koja ga grli i zapomaže: „Pomozite mi, zovite Hitnu pomoć!“ Pored njih nije bilo nikoga - ispričala je tada komšinica za medije.

Porodica i prijatelji imali su samo riječi hvale za njega. Isticali su da se nikome iz komšiluka nikada nije zamjerio i da je bio sjajan momak.

Samo nekoliko dana ranije, njegova vjerenica Matea je na društvenim mrežama objavila fotografiju sa prstenom na ruci, a bila je u petom mjesecu trudnoće.

Prema riječima njegovih drugova i drugarica, Crni je bio mnogo srećan kada mu je vjerenica rekla da je trudna, čekali su djevojčicu i dogovorili se da se zove Helena.


Тагови:
  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)