Predsjednik Srbije

Prstenovi obezbjeđenja oko Vučića

  • Извор: РТС
  • 27.01.2022. 15:51

Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je danas za RTS da još uvijek nije otklonjena prijetnja po život predsjednika Srbije Aleksandra Vučića jer su glavni osumnjičeni van dometa bezbjednosnih službi Srbije.

Nekoliko prstenova obezbeđenje oko Vučića

Upitana da li ima povjerenje u one koji direktno obezbjeđuju predsjednika, premijerka je rekla da je njegovo obezbjeđenje maksimalno.

"Postoji nekoliko prstenova obezbjeđenja oko predsjednika Vučića. Nemam informacije koje su se pojavile u medijima da mi imamo takve sumnje... Vjerujem da bi momci koji su u neposrednom obezbjeđenju u svakom trenutku dali život za njega, to su ozbiljni ljudi, ozbiljne patriote, i oni ozbiljno, lično vole predsjednika", rekla je Brnabićeva.

Ističe da je njima, pored predsednika i njegove porodice, najteže.

"Mislim da će dati sve od sebe i da će, ukoliko bude potrebno, žrtvovati svoj život", rekla je Brnabićeva.

Poručila je i da je Srbija zahvalna stranim partnerima s kojima sarađuje i razmjenjuje informacije. Pored ostalih, Evropolu, od kojeg je MUP 14. januara dobila informaciju da je organizovana kriminalna grupa sa ciljem da izvrši atentat na predsjednika Srbije, na čijem je čelu vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer.

"Dijelimo informacije i borimo se da predsjednik Aleksandar Vučić bude bezbjedan", rekla je premijerka.

Poslovi obezbjeđenja predsjednika Srbije podijeljeni su na nekoliko državnih organa od kojih je ključano Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Pored njih, o Vučićevoj bezbjednosti brine BIA i Vojska Srbije, odnosno elitna jedinica u vojsci - Kobre.