Избори у Србији

РИК: Излазност до 10 часова 9,94 одсто

  • Извор: Агенције
  • 17.12.2023. 11:21

Директор Републичког завода за статистику Миладин Ковачевић саопштио је на другој конференцији за новинаре да излазност на изборе у Србији до 10 часова износи 9,94 одсто уписаних бирача.

На прошлогодишњим изборима излазност до 10 часова износила је 9,59 одсто.

Предсједник РИК-а Владимир Димитријевић нагласио је да изборни процес тече у најбољем могућем реду те поручио да је недопустиво ширење панике коју преко друштвених мрежа врше поједине невладине организације.

Он је апеловао на све који учествују у изборима да утичу на то да избори прођу достојанствено, те поручио да ће надлежни државни органи процесуирати било какво кажњиво понашање.

Димитријевић је демантовао да се на бирачким мјестима на Новом Београду и Старом граду врши притисак на бираче, а посебно "неосноване и срамне тврдње да је примјећен тежак облик изборних неправилности".

"Апсурдни су наводи да се на бирачким мјестима на Новом Београду и Старом граду врши притисак на бираче, а посебно неосноване и срамне тврдње да је примећен тежак облик изборних неправилности", саопштио је Димитријевић.

Димитријевић је још једном подсјетио да гласање на свим бирачким мјестима спроводе бирачки одбори, које, поред сталног састава, чине и представници свих подносилаца изборних листа, којих на бирачким мјестима има укупно 148.987.

"Након контроле коју је Републичка изборна комисија спровела, утврђено је да на бирачком мјесту 46, општина Стари град, постоји контролни листић, попуњен у складу са прописима", навео је предсједник РИК.


Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм