Komandant Kfora

Ristuća: Situacija na KiM i dalje tenzična

  • Извор: Косово онлајн
  • 19.06.2023. 22:35

Komandant Kfora Anđelo Mikele Ristuća izjavio je da je situacija na sjeveru Kosova i Metohije i dalje tenzična uprkos naizgled mirnoj atmosferi, ali da je ova vojna misija prisutna da bi spriječila da se pogorša situacija.

Ristuća je istakao da ne postoji vojno, već isključivo političko rješenje i da je na sceni velika diplomatska ofanziva da bi se situacija smirila i vratila u normalu.

"Svi ljudi na Kosovu bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost ne žele da se situacija pogorša, već žele da žive u miru", rekao je Ristuća na konferenciji za novinare u sjedištu Kfora u Prištini.

Uhapšen još jedan Srbin na KiM

Uhapšen još jedan Srbin na KiM

Odgovarajući na pitanje da li Kfor treba da preuzme veću ulogu na sjeveru Kosova i Metohije s obzirom na to da Srbi ne vjeruju prištinskoj policiji, Ristuća je naveo da je u mandatu misije da obezbijedi da svi građani žive u miru i da postoji neometana sloboda kretanja.

Ristuća je naveo da rješenje problema vidi u dijalogu i pozivu obje strane da sjednu za sto i deeskaliraju situaciju, prenosi "Kosovo onlajn".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм