Упад у Скупштину

Саслушани ухапшени током нереда у Београду: Седморо признало кривицу

  • Извор: РТС
  • 27.12.2023. 09:53

Поводом догађаја од 24. децембра 2023. године, током протеста испред Скупштине Града Београда, у Вишем јавном тужилаштву у Београду током претходног дана и ноћи саслушани су осумњичени за извршење кривичних дјела позивање на насилну промјену уставног уређења и/или насилничко понашање на спортској приредби јавном скупу.

Сви осумњичени су на саслушању изнијели своје одбране. Седморица осумњичених су након саслушања признали кривицу и закључили споразум о признању кривичних дјела на условне казне затвора и новчане казне, који споразуми ће бити прослијеђени на одлуку о потврђивању Вишем суду у Београду.

Четворица осумњичених З.М. (68), С.С. (36), Н.В. (32) и М.Р. (38) закључили су споразуме о признању кривичног дјела насилничко понашање на спортској приредби јавном скупу у стицају са кривичним дјелом позивање на насилну промјену уставног уређења на условне казне затвора од шест мјесеци с роком провјере од двије године и новчану казну од 20.000 динара, односно М.Р. на новчану казну од 10.000 динара.

Погледајте како изгледа нови објекат добојске болнице

Погледајте како изгледа нови објекат добојске болнице

Р.Ђ. (18), Л.Ш. (23) и В.О. (48) закључили су споразуме о признању кривичног дјела насилничко понашање на спортској приредби и јавном скупу на условне казне затвора од три мјесеца с роком провјере од годину дана и новчане казне од 20.000 и 10.000 динара.

Према двоје осумњичених тужилаштво је укинуло задржавање, М.М. (37) и С.М. (19) и они су пуштени да се у даљем току поступка бране са слободе.

Након саслушања тужилаштво је предложило судији за претходни поступак Вишег суда у Београду да према 11 осумњичених одреди притвор, да не би поновили кривично дјело у кратком временском периоду.

Малишани Нову годину прославили у вртићу

Малишани Нову годину прославили у вртићу

Притвор је предложен за С.Ш. (45), А.Р. (18), Г.Д. (36), Д.Р. (19), П.Ј. (54), Д.П. (21), Б.Т. (26), С.Р. (58), М.А.(39), П.П. (44), С.Д. (54).

Против свих осумњичених поднијете су кривичне пријаве због наведених кривичних дјела, поводом којих ће бити спроведене доказне радње у скраћеном поступку, након чега ће тужилаштво одлучити да ли ће против осумњичених поднијети оптужне приједлоге или ће обуставити поступке.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.