Davor Vidović

"Situacija se smiruje - Sava u porastu, ali ostaje ispod linije vanredne odbrane od poplava"

  • Извор: Спутник Србија
  • 19.05.2023. 09:04

Načelnik Nacionalnog centra za obavještavanje Davor Vidović izjavio je da se voda povlači sa terena na kojima je proglašena vanredna situacija i da se situacija smiruje.

Vidović je za RTS rekao da je Sava u porastu, da će kod Šapca prevazići liniju redovne odbrane od poplava, ali da će i dalje ostati ispod linije vanredne odbrane od poplava.

Prema njegovim riječima, proglašena je vanredna situacija na dijelu opštine Koceljeva zbog izlivanja bujičnih vodotokova, kao i u Valjevskoj Loznici.

Poplave odnijele 13 života u Italiji

Poplave odnijele 13 života u Italiji

- Voda se povlači sa svih tih terena i radi se na saniranju posljedica nevremena. Sava je i dalje u porastu, prevazići će kod Šapca liniju redovne odbrane od poplava, ali će i dalje ostati ispod linije vanredne odbrane od poplava - kazao je Vidović.

Naveo je da su pripadnici Sektora za vanredne situacije intervenisali više puta, od toga 32 puta na crpljenju vode i tom prilikom su bila angažovana 84 vatrogasca-spasioca sa 34 vozila i 35 vatrogasnih pumpi.

- Pomoć su nam pružili pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava koji su veoma pomogli u otklanjanju posljedica svega toga - dodao je Vidović.

Vanredna situacija u Petrinji i Sisku, očekuje se porast Kupe do 10 metara

Vanredna situacija u Petrinji i Sisku, očekuje se porast Kupe do 10 metara





Тагови: