Šokantan sajt sa mapama o zločinima na prostoru Srbije

  • 27.09.2020. 17:46

Šokantan sajt pojavio se u Srbiji, pod nazivom "ratusrbiji.rs", a koji govori o zločinima počinjenim na teritoriji Srbije u periodu od 1991. do 2001. godine.

Cilj sajta je kako se navodi informativni karakter o ratnim dešavanjima, međutim na čitavoj mapi zapisani su samo zločini nad drugim narodima, dok zločina nad Srbima nema.

Otvorenu podršku ovom sajtu pruža Ministarstvo spoljnih poslova Njemačke i YIHR - Inicijativa mladih za ljudska prava, čija organizacija djeluje na prostoru Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Postavlja se pitanje da li se na ovaj način vrši prekrajanje istorije i da li ovakav sajt možemo očekivati i na prstoru Bosne i Hercegovine, a naročito je zanimljivo pitanje kako bi taj sajt izgledao?

Čiji bi zločini bili pobrojani i koje su to validne informacije?

- Dekonstrukcijom zvaničnog narativa da država Srbija nije umešana u ratni raspad SFR Jugoslavije, kao i da se zločini nisu događali u Srbiji, želimo da podsetimo na odgovornost države Srbije, ali i na žrtve niza zločina koje su danas nepriznate i nepoznate srpskom društvu - navodi se na samom početku ovog sajta, registrovanog u srbiji, sa srpskim domenom.

Prema njihovim tvrdnjama, oni se oslanjaju na zvanične podatke, međutim, iako zvaničnih podataka nema, kao jedan od logora, onosno mjesta gdje su smješteni zatvorenici iz Hrvatske tokom devedesetih godina navodi se hala SPENS u Novom Sadu.

Тагови:
  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм