"Zero Hedge"

Finansijski web-sajt optužen za širenje ruske propagande

  • Извор: СРНА
  • 15.02.2022. 17:48

Američki obavještajni zvaničnici optužili su danas konzervativni veb-sajt koji plasira finansijske vijesti sa značajnom američkom čitalačkom publikom da pojačava propagandu Kremlja i da je pet medija usmjerenih protiv Ukrajinaca dobilo instrukcije od ruskih špijuna.

Zvaničnici su rekli da je sajt "Zero Hedge", koji ima 1,2 miliona pratilaca na Twitteru, objavio članke koje su kreirali mediji pod kontrolom Moskve, a zatim su ih dijelili mediji i ljudi koji nisu svjesni njihove veze sa ruskim obavještajnim službama.

Zvaničnici nisu rekli da li misle da "Zero Hedge" zna za bilo kakve veze sa špijunskim agencijama, niti su naveli direktne veze između web-stranice i Rusije.

"Zero Hedge" je demantovao te tvrdnje i rekao da pokušava da "objavi širok spektar stavova koji pokrivaju obje strane date priče".

Bio je to najnoviji pokušaj administracije predsjednika Džozefa Bajdena da objavi nalaze američke obavještajne službe o ruskim aktivnostima koje uključuju Ukrajinu kao dio usaglašenog nastojanja da razotkrije i utiče na poteze ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Američki zvaničnici su ranije optužili ruskog predsjednika da planira operaciju "lažne uzbune" kako bi imao izgovor za novu invaziju na Ukrajinu i detaljno opisali ono što vjeruju da je posljednja faza ruskih priprema za napad.

Nejasno je da li napori SAD mijenjaju Putinovo ponašanje. Vašington je, i bez objavljivanja dodatnih dokaza za svoja otkrića, kritikovan i podsjećan na prošle neuspjehe obavještajnih službi, kao što su demantovane tvrdnje da je predratni Irak imao oružje za masovno uništenje, podsjeća AP.

"Zero Hedge" je oštro kritikovao Bajdena i objavio priče o optužbama protiv njegovog sina Hantera. Iako je možda najpoznatiji po pokrivanju tržišta i finansija, ovaj veb-sajt, takođe, pokriva politiku sa konzervativnog stajališta.

Тагови:
  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм