Kosovska Mitrovica

Srpska lista: Aljbin Kurti fingira incidente

  • Извор: СРНА
  • 03.07.2023. 11:44

Srpska lista saopštila je da je nova noćašnja eksplozija u naselju Tri solitera u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice namjerno izazvana da bi se opravdalo prisustvo specijalaca na sjeveru Kosova, te ukazala da je cilj ovakvih događaja opravdavanje represije premijera samozvanog Kosova Aljbina Kurtija prema srpskom narodu na Kosmetu.

U saopštenju se navodi da bacanje petarde ili slične pirotehnike samo po sebi nije zločin, ali da ono što brine jeste to da je cilj fingiranja ovakvih incidenata stvaranja alibija za prisustvo Kurtijevih specijalaca u srpskim sredinama i nastavak represije nad srpskim narodom, kao i neosnovana hapšenja.

"U ime srpskog naroda najoštrije osuđujemo incident koji se dogodio kada su nepoznata lica bacila najvjerovatnije šok bombu u blizini naselja Tri solitera u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici i izazvala uznemirenost naših građana. Uvjereni smo da je ovo namjerno urađeno kako bi se opravdalo pojačano prisustvo do zuba naoružanih specijalaca i oklopnih vozila koja su sinoć nakon ovog incidenta bila na ulicama Kosovske Mitrovice i zastrašivala naše građane", navodi se u saopštenju Srpske liste.

U saopštenju se ukazuje da je šok bomba bačena u rejonu koji je pod nadzorom specijalnih jedinica kosovske policije, u blizini multietničkog naselja Tri solitera u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

"Zato ponavljamo zahtjev Kforu i Euleksu da pojača prisustvo na sjeveru Kosova i Metohije, posebno u Kosovskoj Mitrovici kako bi spriječili ove fingirane incidente, koje, ponavljamo, Kurtijev režim vješto koristi kao alibi da opravda prisustvo parapolicijskih jedinica, maltretiranje srpskog naroda i hapšenje Srba", poručuju iz Srpske liste.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!